Najaars competitie 2020 wegens corona afgebroken2020-11-01

Helaas is 13 okt.2020 de najaarscompetitie stopgezet. Ons eerste Team stond na 4 overwinningen met 28 ptn op de eerste plaats in de 4e klas F.
Hopelijk kan de competitie worden afgespeeld als de Corona-maatregelen dat toelaten.


Coronaprotocol bij TTV Son en Breugel2020-09-12

Algemene veiligheid- en hygiëneregels
- Voor alles geldt: gebruik je gezond verstand;
- Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen;
- Hoesten of niezen in de elleboog van je arm;
- Houd 1,5 mtr afstand in de speelzaal en clubhuis;
- Was vaak je handen met water en zeep of handegel;
- Schud geen handen, niet voor, tijdens en na de wedstrijden.

Specifieke regels Clubhuis HTC-Tennis en Tafeltennishal
A. Algemeen en wedstrijden
- Zie aanwijzingen/aanduidingen ter plekke;
- Houd voor, tijdens en na het sporten, 1,5 meter afstand;
- Ontsmet handen bij binnenkomst en vertrek en voor en na iedere gespeelde wedstrijd.(Handegel is aanwezig);
- Bij binnenkomst presentielijst invullen (voor bron- en contactonderzoek)
(datum/vereniging/naam speler/telefoonnummer)
- 4 tafels beschikbaar. De competitie wordt op 1 tafel gespeeld;
- gebruik voor elke set een 'schone bal' en deponeer de gebruikte bal in een aparte bak:
- GEEN dubbelspel,(volgens besluit ledenvergadering afdeling Zuid-West);
- Er mag van speelhelft worden gewisseld,(voldoende ruimte);
- Geen zweethanden aan de tafel afvegen;
- Na iedere set speeltafel schoonmaken (materiaal per tafel aanwezig);
- Wachten in de zaal of clubhuis op de plaatsen waar banken/stoelen staan;

B. Kleedkamers en douches
- Kom zoveel mogelijk in sportkleding. Gebruik van kleedkamers en douchen is mogelijk (volg aanwijzingen ter plekke);

C. Clubhuis HTC Son Tennis
- Bij gebruik van de horeca gaan we er van uit dat je voor jezelf de gezondheidscheck hebt uitgevoerd.
- Stoelen en krukken op de aangegeven plaatsen gebruiken en niet verplaatsen;
- Let op, er is een aparte in - en uitgang;
- Uitsluitend betalen met pinautomaat;

SAMEN moeten we er voor zorgen dat regels in acht worden genomen en er geen besmettingen plaatsvinden.

Zie ook: https://www.nttb.nl/wp-content/uploads/2020/09/Wedstrijdsport-Protocol-Tafeltennis-versie-1.pdf


Teamsamenstelling voor de Najaarscompetitie 20202020-06-08

Team 1 voor de Najaarscompetitie NTTB ZuidWest bestaat uit:
John de Jong, André van de Wal, Eric van den Hurk, Joop Bakker en James Geraerts


Team 1 verliest van Deurne met 10-02020-03-04

Tafeltennissers houden de nul in uitwedstrijd tegen titelkandidaat Deurne.

Dat klinkt als een puike prestatie, ware het niet dat het helaas de eigen nul was die men niet van het scorebord kreeg. Hoewel Son in drie of vier partijen zeer dicht tegen winst aanzat, had het sterke Deurne steeds het laatste woord in alle partijen en dat resulteerde in een 10-0 nederlaag. Son staat nu onderaan, en een rondje makend langs de tegenstanders in de poule, zal het nog een bijzonder pittig klusje worden om daar nog vandaan te komen.

De Sonse equipe James Geraerts en John de Jong was, aangevuld met invaller en op papier sterkste speler Andre van der Wal, naar Deurne getogen. Van tevoren was het niet zo'n gekke gedachte dat deze opstelling nog best wel wat kans op punten zou geven tegen Deurne. Helaas had men had net zo goed Swiebertje mee kunnen nemen, voor de uitslag had het toch geen verschil gemaakt. Het was de avond van de thuisploeg en al was de 10-0 wel een erg onvriendelijke eindstand, voor Son had er vanavond nooit meer dan 2 of 3 punten ingezeten. Deurne had gewoon drie uitstekende spelers, met Schmeds, Raaijmakers en Wilting. Deze laatste staat zelfs qua rating op 1406 punten, wat normaal een gemiddelde tweedeklasser heeft. (Voor het idee: de meeste spelers van Son staan tussen de 1100 en 1200) Het was ook niet eens dat Son zo slecht speelde deze avond, maar het zat ook niet echt mee qua netballen en wat geluk soms. Andre liet al wel zien dat hij een goede aanwinst is, met technisch mooi tafeltennis, maar miste nog de nodige vastigheid. Ook tactisch lukte het hem niet zijn snelle spel, dat Deurne heel goed lag en counterde, wat meer te doseren. James op zijn beurt stond bijna op matchpoint tegen Frank Schmedts maar moest met 12-10 op de valreep toch het hoofd buigen in een vijfde set, dus kansloos was hij zeker niet. Lars Raaijmakers besloot bij 2-0 achter tegen John de Jong alles of niks te gaan spelen, en helaas lukte “alles”, ook weer in vijf sets. Tegen eerdergenoemde Wilting had John bij 2-2 de winst in de beslissende vijfde set al in zicht, toen een flinterdunne kantbal van Wilting dikke pech en mentale nekslag betekende. Terechte felicitaties voor Deurne dus en volgende week een nieuwe ronde met nieuwe kansen, uit tegen Aarle Rixtel.


Team 1 speelt 5-5 tegen MTTV'722020-03-04

Tafeltennisclub TTV Son en Breugel knokt zich goed terug naar gelijkspel.

Een leuk weetje waar misschien niet iedereen bekend mee is, is dat tafeltennis bij uitstek een sport is die ook op latere leeftijd nog op behoorlijk hoog niveau beoefend wordt. Niet toevallig zitten bij TTV Son en Breugel in het eerste team ook twee zeventigers! In een medisch artikel onlangs in het E.D. werd een wetenschappelijk onderzoek naar typische ouderdom kwalen besproken. Daaruit kwam als verrassend advies naar voren voor oudere mensen die kampen met vallen door bijvoorbeeld evenwichtsstoornissen: “Ga tafeltennissen!”

Men had ontdekt, dat het volgen met het oog van de snel op -en neergaande bal en meebewegen van links naar rechts bij tafeltennis, een belangrijke verbetering van balansgevoel en coördinatie teweegbracht. Door het constant in- en uitveren met de bovenbenen wordt bovendien de (bil)spierkracht bevordert en ook het bekken intens getraind, wat helpend kan zijn bij incontinentie en voor het opstaan uit een stoel, bijvoorbeeld.
Voor TTV Son en Breugel stond de maandag voor de Carnaval een thuiswedstrijd tegen Mierlo MTTV72 op het programma. Qua sterkte leek dit trouwens niet direct niet een tegenstander, waar de spelers uit Son (James, Herman, John) het voor in de broek hoefden te doen. Maar Mierlo was plotseling met een andere opstelling, dan de eerste 2 wedstrijden gekomen. De twee mindere jonkies waren thuis gelaten en Joost Poppelaars had nu de nog niet eerder opgestelde sterke Leon Withoos, plus ervaren man Fons Sanders meegebracht. Wellicht rook men kansen tegen het op papier lager geklasseerde Son om zo wat extra punten te halen. En inderdaad kwam Mierlo ook al snel met 0-3 voor te staan, maar Son deelde een gevoelige tik terug uit in de vierde partij: De uitstekend samenspelende dubbel James Geraerts / John de Jong pakte het eerste Sonse punt. Vanaf dat moment ontspon zich een gelijk opgaand en spannend gevecht, waarin James vervolgens ook zijn eerste single won en direct daarna John ook Mierlo speler Fons Sanders te grazen nam. Herman kon daar helaas net niet bij aantikken en verloor een derde keer, stand 3-5. Maar Son zat in de goede flow inmiddels toen John en daarna James nog hun laatste single spelen moesten. Beiden gingen er vol voor, moesten alles uit de kast halen en wonnen uiteindelijk knap van respectievelijk Withoos en Sanders. Waar eerder de avond nog allesbehalve feestelijk dreigde te eindigen, smaakte nu de 5-5 eindstand bijzonder goed.


Team 1 speelt in de 3e klas Poule L2020-01-17

Team 1 met Eric van den Hurk, James Geraerts, Herman Simons en John de Jong speelt in de Voorjaarscompetitie van de NTTB in de 3e klas Poule L.
Team 2 heeft zich helaas terug moeten trekken.
De Voorjaarscompetitie begint in week 5 en eindigt in week 17


Eric van den Hurk Tafeltenniskampioen van Son en Breugel2020-01-17

Finale Open Sonse met winnaar  Eric van de Hurk (re) en Roland Robinson(li)Winnaar van de “Open Son en Breugelse Tafeltenniskampioenschappen” is dit jaar Eric van den Hurk van TTV Son en Breugel geworden. Hij versloeg Roland Robinson van TTV Stiphout in een spannende finale in 3 games.
De strijd om het tafeltenniskampioenschap van Son en Breugel werd uitgevochten op 5 tafels in de Tennishal van HTC Tennis. Met 10 leden van de organiserende TTV Son en Breugel en 11 niet-leden was het toernooi vol bezet met zowel competitiespelers als recreanten.
De ‘competitiespelers' speelden drie 5-kampen en de ‘recreanten' een zeskamp.
Het bleef tot het einde spannend. Als in de laatste wedstrijd Marlies van de Broek zou winnen van Tony Kramer, die al van Roland Robinson had gewonnen, dan zou Roland als eerste eindigen in deze 5-kamp en Herman Simons van alle 5 kampen de beste ‘tweede' worden. Het verliep echter heel anders. Tony won heel knap in 5 games van Marlies v.d. Broek, waardoor hij de winnaar werd en Roland met 3 gewonnen partijen en een ‘gamesaldo' van 7 als beste ‘tweede' eindigde. Net iets meer dan Herman Simons met een gamesaldo van 6.
Ook de halve finales waren mooie partijen met Eric die Tony versloeg en James die verrassend in 5 games van Roland verloor.
In de finale, die onder grote belangstelling van de overige deelnemers werd gespeeld, was Eric van den Hurk ondanks het goede spel van Roland Robinson net iets beter. Vooral de hoge spinballen van Eric waren te machtig voor Roland, 11-7, 11-7, 11-9.
Bij de recreanten die een 6-kamp speelde werd Inez Thijssen de glorieuze winnares met 5 gewonnen partijen. De 2e plaats was met 4 winstpartijen voor Paul Seesink.
Na afloop kreeg Eric van den Hurk uit handen van “Toernooidirecteur” Herman Simons het “Gouden Tafeltennis Batje” uitgereikt met alle namen van de oud-winnaars. Daarna bleef het nog heel gezellig met lekkere hapjes en drankjes.


Eric van de Hurk Clubkampioen 20192019-12-16

De 8 deelnemers speelden in twee 4-kampen. Eric van de Hurk werd vrij eenvoudig winnaar van de eerste 4-kamp met op de 2 plaats Tony Kramer. In de andere 4-kamp had Herman Simons veel moeite om winnaar te worden, Toon van Lieshout versloeg Joop Bakker en werd 2e.
In de Finale won Eric met 11-8; 11-2; 10-12;en 11-8 waardoor hij zich een heel jaar Clubkampioen Enkel van TTV Son en Breugel mag noemen.


Verlies voor Team 1 en winst voor Team2 2019-11-23

Door het verlies van Team 1 met 7-3 van NTTV 1 komt een P/D wedstrijd heel dicht bij.
Ondanks driemaal een voorsprong met 2-0 in games gingen de wedstrijden toch verloren.
Team 2 won met 3-7 van Herwaarden 7 waardoor ze samen met 29 uit 7 op de 4/5 plaats staan.


Team 1 verliest van Hooghei 1 met 4-6. Team 2 speelt gelijk tegen Flash 82019-10-30

Team 1 verliest van Hooghei 1 met 4-6. Team 2 speelt gelijk tegen Flash 8


Tweemaal nederlaag2019-10-30

Twee maal nederlaag voor tafeltennis teams TTV Son en Breugel.

De afgelopen week stond voor beide teams een uitwedstrijd op het programma. Het eerste moest voor de return wedstrijd naar Never Despair in Den Bosch en team twee naar Renata in Eindhoven.

Het eerste team had hun thuiswedstrijd tegen Never Despair nog nipt verloren met 4-6. Maar anders dan Son hebben veel teams vier, vijf, of soms wel zes spelers die rouleren in opstelling. Voor de uitwedstrijd zagen de Sonse spelers John, Eric en Herman de Bosschenaren helaas in hun sterkste opstelling aantreden. Dat betekende dat men twee heren, die qua ranking bij de beste zes van de competitie staan, moest zien te kloppen. Een leuke uitdaging, maar het bleek teveel van het goede. Herman wist met zijn materiaal nog een jonge Bossche speler knap te verschalken en John en Eric klopten beiden de derde man, dus uiteindelijk ieder 1 partij winst. Eerlijkheidshalve zat er ook niet meer in deze vanavond dan deze drie, waardevolle, punten. Men moet nu de resterende 4 ronden nog een punt of twaalf, dertien pakken. Mochten dat er enkele meer zijn, dan is de vierde plaats en directe handhaving in 3de klasse, zelfs mogelijk.

Team twee had thuis tegen Renata nog met 6-4 gewonnen en had nu in de uitwedstrijd een mooie kans om een mede kandidaat voor de onderste plaatsen te kunnen afschudden. Het dramatisch 10-0 verlies gooide roet in dat eten, al waren de excuses van de Sonse heren alles verklarend en redelijk… Onder andere gehoord: “De vloer bij Renate was belabberd en traag, het was gruwelijk warm, twee spelers van Son hebben onlangs andere rubbers genomen en waren nog niet gewend, alles viel miraculeus net de kant van Renate op, had net zo goed 5-5 kunnen zijn! En “de hond zat al vanaf 4 uur thuis te wachten om uitgelaten te worden, wat de concentratie niet ten goede kwam.”
Feit was, dat na alle regen en nattigheid die afgelopen week viel, team twee zich wel erg lekker liet “afdrogen”. Dit verlies legt flinke druk op de laatste drie potten, waarvan twee tegen de koplopers Veldhoven en Flash. Deze moeten eigenlijk alle drie gewonnen worden, wil men vijfde klasse blijven spelen.


Prima resultaat team 1 en team 2 halverwege de competitie2019-10-11

Tafeltennissers blijven goede zaken doen in 3de klasse.

Met de competitie halverwege, blijven de teams van TTV Son en Breugel het prima doen.
Na 5 wedstrijden staat het 1ste team stevig op een 4de plaats; team 2 begint inmiddels ook weer de weg naar boven te vinden.

Het eerste team had de afgelopen 2 competitieronden een paar zware opponenten in de vorm van Never Despair uit Den Bosch en afgelopen maandag kwam medekoploper Taverbo op bezoek.
Tegen de Bosschenaren werd nog nipt verloren en had Herman Simons een mooi aandeel met 2 winstpartijen. Tegen het Boxtelse Taverbo waren John de Jong en Eric van den Hurk zeer goed op dreef. Er waren 2 gewonnen singles voor John en hetzelfde voor Eric. Hun dubbel loopt dit jaar ijzersterk en werd ook gewonnen. Helaas kon Herman geen potten breken, maar ondanks dat was het knappe 5-5 gelijkspel iets waar van tevoren voor getekend was. Met 25 punten uit 5 wedstrijden is het perspectief op handhaving in de derde klasse inmiddels behoorlijk groot.

Het 2de team kreeg er afgelopen week een welkome versterking bij in de persoon van James Geraerts. Met zijn inbreng als speler kan James het 2de team helpen aan de broodnodige punten, maar ook op gebied van coaching is zijn inbreng waardevol. Nog zonder hem erbij had vorige week team 2 al met 6-4 gewonnen van Renata en daarmee de laatste plaats verlaten. Deze week moest men aantreden tegen Veldhoven, dat ruim op kop staat in de 5de klasse. Met 3 keer winst voor James in de singles en 1 maal voor Tony Kramer, kwam men net tekort voor de winst. Maar met 17 punten haakt men inmiddels wel weer aan bij de middenmoot.


Uitslagen Team 1 en Team 22019-10-02

Team 1:
Hooghei 1-Son en Breugel 1: 8-2, Eric 2x winst, Herman en Tony geen winst.
JCV 5 - Son en Breugel : 3-7, Eric,John en Herman ieder 2x winst, dubbel
Eric en John.
Son en Breugel 1 - NTTV 1 : 7-3, Eric,Herman en John ieder 2x winst.
Son en Breugel 1 - Never Despair 5: 4-6, Herman 2x, John 1x winst en Eric 0x
wel winst in dubbel (John en Eric)

Flash 8 - Son en Breugel 2: 8-2, Joop en Denny 1x, Toon geen winst
Son en Breugel 2 - Van Herwaarden 7: 5-5, Joop en Toon 2x en Tony 1x winst
Son en Breugel 2 - Renata 5: 6-4, Joop en Tony 2x, Toon 1x, Tony en Denny
het dubbel


Najaars competitie 2019 gestart2019-10-02

In de Najaarscompetitie 2019 speelt team 1 bestaande uit:
John de Jong, Herman Simons en Eric van den Hurk in de 3e klas G.
Team 2 met Toon van Lieshout, Joop Bakker, Denny v.d. Heijden en Tony Kramer speelt in de 5e klas M


Team promoveert naar de 3e klas NLTB ZuidWest2019-05-14

Het eerste team bestaande uit John de Jong, Eriv v.d. Hurk, Herman Simons, Denny vd Heijden, Joop Bakker en Toon van Lieshout is gepromoveerd naar de 3e klas NLTB ZuidWest. In de promotiewedstrijd werd ATTC'77 3 met 3-6 verslagen.
John won 3 partijen ,Eric 2 en Herman 1 partij.


Team 1 speelt prom/degr wedstrijd voor plaats in 3e klas2019-04-24

Team 1 bestaande uit John de Jong, Eric van denHurk, Herman Simons, Denny van der Heijden, Joop Bakker en Toon van Lieshout zijn in de 4e klas H op de 2e plaats geeindigd met 61 punten uit 10 wedstrijden. Hierdoor spelen ze op 10 mei 2019 een promotiewedstrijd tegen ATTC'77 3 voor een plaats in de 3e klas.


Bestuurswisseling2019-02-11

Tijdens de ALV van 6 februari 2019 is John de Jong gekozen als de nieuwe voorzitter van TTV Son en Breugel. Hij volgt hiermee Denny van der Heijden op.
De aftredende secretaris Geert Dortmans is opgevolgd door Herman Simons die ook bestuurslid is voor Toernooien en Activiteiten.
Gebleven zijn de Toon van Lieshout als penningmeester en Ria Elshof als wedstrijdsecretaris.


Winst voor Team 1 in 4e klas met 3-72019-02-06

Het 1e team heeft in de Voorjaarscompetitie 2019 de 1e wedstrijd in de 4e klas H gewonnen met 3-7. Tegen Veldhoven 10 won John de Jong en Eric van den Hurk ieder 3 partijen, het dubbel van beide heren ging verloren. Het 7e punt werd binnengehaald door Herman Simons


Joost van den Buijs winnaar Open Son en Breugelse Tafeltenniskampioenschappen 2019-01-15

Joost van den Buijs (li) Tafeltenniskampioen Son en BreugelJoost van den Buijs is na een spannend toernooi winnaar geworden van de Open Son en Breugelse Tafeltenniskampioenschappen in 2019.
Hij versloeg in een zeer spannende finale Willem Hulsen in 5 games (11-8;5-11;5-11;11-9;11-4).
Winnaar van de recreanten werd Roland Robinson


Tafeltennis: de beste denksport ter wereld!2018-09-08

Tafeltennis: de beste denksport ter wereld!

Tafeltennis heeft volgens onderzoek grote voordelen voor de gezondheid. Wereldwijd spelen daarom miljoenen mensen tafeltennis en daar hebben ze alle reden toe. Het is gezellig, leuk, snel en vanwege het lage risico op blessures kan van tafeltennis worden genoten door mensen van alle leeftijden en allerlei conditie. Regelmatig spelen verbetert de reflexen, coördinatie, evenwicht en oog-handcoördinatie, terwijl het je spieren versterkt van boven- en onderlichaam.

Bij fanatiek spelen verhoogt de hartslag, wat helpt je hart sterk en gezond te houden. Niet alleen is het een goede cardiovasculaire oefening (voor het hart), het is ook een goede conditie training. Bij het spel verhoogt de hartslag en vraagt het lichaam om meer zuurstof, dus je ademt zwaarder, sneller en dieper, waardoor de longcapaciteit vergroot.

Onderzoek: tafeltennis fysieke en mentale stimulans
Maar tafeltennis is niet alleen fysiek een fantastische sport, tafeltennis is ook een mentale uitdaging. Je moet strategieën plannen en beslissen welk effect je de bal geeft, terwijl je ondertussen probeert om een stap voor op je tegenstander te blijven en te reageren op de ballen die op je af komen – en dat allemaal op hetzelfde moment! Beslissingen moeten worden gemaakt in fracties van seconden, en dit verhoogt de concentratie, het kortetermijngeheugen en het besluitvormend vermogen. Al deze mentale oefeningen verhogen de hormoonspiegels en houden de hersenen jong. Onderzoek heeft aangetoond dat tafeltennis de achteruitgang van het geheugen als gevolg van ouder worden kan vertragen.

tafeltennis-de-beste-denksport-ter-wereld
tafeltennis-de-beste-denksport-ter-wereldTenslotte is het ook een sport die goed is voor de sociale binding. Door het vriendelijke maar concurrerende karakter van het spel kan van tafeltennis worden genoten in uw lokale club waar u nieuwe mensen kunt leren kennen en soms blijvende vriendschappen ontstaan.

Hersendeskundige: ‘beste hersensport ooit'
Gerenommeerd arts, psychiater en hersendeskundige Dr Daniel Amen zegt dat “Tafeltennis ‘de beste hersensport ter wereld' is.

“Er zijn nog steeds mensen die denken dat tafeltennis een simpele sport is, maar ik denk dat het de beste hersenensport ooit is. Het is zeer aërobe, maakt gebruik van zowel het boven- als onderlichaam, is zeer geschikt voor de oog-handcoördinatie en reflexen en zorgt ervoor dat je veel verschillende gebieden gebruikt van de hersenen. Op het topniveau vliegt de bal met meer dan 145 km per uur over de tafel! Tafeltennis vraagt bovendien net zoveel denkwerk als schaken. Plus, tafeltennis veroorzaakt heel weinig blessures.”

Tafeltennis helpt bij de behandeling van dementie
Talrijke studies hebben aangetoond dat tafeltennis verschillende gebieden van de hersenen tegelijk activeert. Door het spelen van een spelletje tafeltennis wordt een algemene staat van bewustzijn gestimuleerd die zowel het denken als de fysieke alertheid stimuleert.

Het spel wordt in verschillende landen zelfs aanbevolen als een methode voor het tegengaan van Alzheimer en om te helpen bij de behandeling van dementie. Men heeft ook ontdekt dat mensen in bijvoorbeeld verzorgingshuizen waar tafeltennistafels werden geïntroduceerd mentaal wakker werden door het spelen van het spel.

Effecten

Het meest opvallend is volgens Dr Daniel Amen dat tafeltennis:

concentratie en alertheid verhoogt
de hersenfunctie stimuleert
tactisch denken ontwikkelt
oog / hand coördinatie ontwikkelt
aërobe oefening biedt
sociale en recreatieve interactie biedt
Daarnaast ziet hij nog andere gunstige fysische effecten zoals:

verbeterd slaappatroon
verhoogde bloedtoevoer naar de hersenen
betere coördinatie en kracht in het bovenlichaam
verbeterde balans die het vertrouwen opbouwt en vermindert valpartijen
Tafeltennis: goed voor de geest!
“De duidelijke toename van de motorische vaardigheden en cognitieve bewustwording van het spelen van tafeltennis is belangrijk, zo niet opmerkelijk, en heeft unieke voordelen voor de hersenen van patiënten met de ziekte.” -Alzheimer Weekly

“Uit deze studie blijkt duidelijk dat tafeltennissers veel betere geestelijke vermogens behouden in vergelijking met niet-spelers, zelfs in de oudere leeftijdsgroepen “ – Japanse Medische Studie ‘The Effect van Tafeltennis Practice on Mental Ability'.

Film: nooit te oud om kampioen te worden

Dat je nooit te oud bent om kampioen te worden, blijkt wel uit deze bioscoopfilm over de kampioenschappen voor 80-plussers in Tokio. Een waargebeurd verhaal!Dit artikel is een bewerking/vertaling van The Health Benefits of Table Tennis en van building from research


Toon van Lieshout Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 2018-04-27

Toon met AnnieToon van Lieshout, penningmeester van TTV Son en Breugel, heeft op 26-4-2018 uit handen van Burgemeester Hans Gaillard van Son en Breugel, de Koninklijke onderscheiding gekregen van Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Een tafeltennisvereniging kende Son en Breugel nog niet, totdat Toon van Lieshout, sinds gisteren Lid in de Orde van Oranje-Nassau, daar in 1978 met enkele anderen zijn schouders onder zette. Sindsdien is hij altijd bij Tafeltennisvereniging Son en Breugel betrokken gebleven; hij wordt tot op de dag van vandaag als een onmisbare vrijwilliger gezien. Hij is in totaal 29 jaar penningmeester geweest en van 1991 tot 1996 ook voorzitter. Ook hield hij zich bezig met tal van praktische functies.


Afsluiting competitie Voorjaar 20182018-04-27

Het 1e team van TTV Son en Breugel heeft de TT competitie (4e kl K) heel goed afgesloten. Tegen de kampioen TTV Bergeijk werd met 4-6 gewonnen door overwinningen van Erik van den Hurk (3x), John de Jong (2x) en samen ook het dubbel. Herman Simons won geen enkele partij.
De laatste wedstrijd uit tegen Veldhoven 8 werd nog heel spannend. Bij een 0-10 overwinning zou nog een promotie wedstrijd voor de 3e klas mogelijk zijn. Het team begon heel voortvarend met overwinningen van Erik van den Hurk en Herman Simons. Helaas verloor John de Jong zijn 1e partij waardoor promotie onmogelijk werd. Zeer verrassend werden al de volgende partijen gewonnen zodat er 1-9 op het boord kwam. Hiermee werden 56 punten behaald uit 10 wedstrijden, evenveel als Budilia 5. Maar door een beter onderling resultaat eindigde Budilia 5 op de 2e plaats. Natuurlijk heeft dit team niet alleen in deze wedstrijd een puntje laten liggen maar ook in al die vorige partijen.
Pers. resultaten: Erik 70%, John 67%, Herman 41% en invaller King 44%.

Het 2e team heeft de laatste wedstrijd tegen JCV 9 met 3-7 gewonnen. Joop Bakker, King Shing Yan en Denny van de Heijden wonnen ieder 2 partijen. Het team eindigde met 57 punten uit 10 op de 3e plaats in de 5e kl H.
Pers. resultaten: Geert 75, King 71, Joop 61,Tony 53 en Denny 38%


Competitie Voorjaar 2018 gestart.2018-01-23

In de 4e klas K is Team 1 gestart met een nederlaag van 4-6 tegen Deurne 4. Herman won 3 potjes, King als invaller slechts 1 partij en Tony (invaller) geen enkele wedstrijd.
Team 2 won in de 5e klas H met 7-3 van TTCV Van Herwaarden 7. Geert 3x, Denny 2x en Joop 1x. Ook het dubbel (Joop en Denny) werd gewonnen.


Team 1 degradeert naar 4e klas, Team 2 blijft in 5e klas2017-12-13

Team 1 met John de Jong (30%), Eric van den Hurk (23%) en Herman Simons (17%) degraderen naar de 4e klas. Met 25 punten uit 10 wedstrijden behaalde zij de laatste plaats. De verwachting is dat in de 4e klas heel wat meer punten worden binnen gesleept.
Team 2 met King Shin Yan (70%), Denny van de Heijden (59%), Joop Bakker (52%) en Tony Kramer (44%) behaalde een eervolle 3e plaats met 60 ptn uit 10 wedstrijden.
Volgend seizoen hopen ze weer om het kampioenschap te spelen.


Verlies 6-4 voor team 1 en winst 7-3 voor Team 22017-10-14

Na nederlagen tegen Hooghei 1 en mede degradatiekandidaat Veldhoven 8 komt het degradatie spook wel steeds dichterbij.
Tegen Hooghei 1 werd geflatteerd met 0-10 verloren. In 4 partijen werd de 5e game steeds net aan verloren. Het dubbel (De Jong-Simons) verloor zelfs tegen het nog ongeslagen dubbel van Hooghei de 5e game met 16-18.
Nog teleurstellender was het verlies met 6-4 tegen Veldhoven 8. Alleen het dubbel (De Jong-Van den Hurk) en de partijen tegen Jonkers werden door Herman Simons, John de Jong en Eric van den Hurk gewonnen. In de overige partijen waren Van Oijen en Peters van Veldhoven gewoon beter.

Het 2e team boekte een mooie overwinning tegen Veldhoven 12. Met 6 partijen in 5 games werd de stand 7-3 door overwinningen van Tony Kramer (3x) Denny van de Heijden (2x) en King Shing Yan (2x)


Team 1 verliest met 3-7 en Team 2 wint met 2-8 en speelt gelijk (5-5)2017-09-27

De 2e wedstrijd voor Team 1 is met 3-7 verloren. Eric, John en Herman winnen ieder één partij.
Team 2 doet het beter. Na een 2-8 overwinning tegen Smash'73-3 speelde het thuis tegen ATTC'77 4 met 5-5 gelijk. Joop pakte 2 partijen en Tony en Denny ieder één potje.


Start Tafeltenniscompetitie2017-09-14

Na de vakantie is ook de NTTB Tafeltenniscompetitie weer begonnen. Hierin speelt het 1e team van TTV Son en Breugel, na promotie, in de 3e klas ZuidWest.
Het team moest direct vol aan de bak tegen de degradant uit de 2e klas Schijndel-1. Eric van den Hurk begon met verlies tegen Willem Hulsen maar John de Jong en Herman Simons bogen de stand om tot 2-1. Daarna werd ook verrassend het dubbel (Van den Hurk-Simons) gewonnen. Vervolgens werd om en om verloren en gewonnen, De Jong verlies, Van den Hurk winst, Simons verlies, De Jong winst zodat de stand van 5-3 op het boord kwam. Helaas lukte het net niet de winst binnen te halen. Simons verloor in 5 games van Hulsen en Van den Hurk in 5 games van Frank van Breugel. Al met al een mooi resultaat tegen een ex-2e klasser.

Het 2e team, spelend in de 5e klas, behaalde met 7-3 een mooie overwinning op Stiphout 6. Denny van de Heijden was hier de beste man met 3 overwinningen. King Shing Yan won 2 partijen en Joop Bakker was goed voor een potje.Denny v.d. Heijden en Toon van Lieshout clubkampioen Dubbel 2017 2017-06-01

Dubbelkampioen 2017, Denny (li) en Toon (re) Denny van de Heijden en Toon van Lieshout zijn tijdens een gezellig toernooi en na spannende wedstrijden clubkampioen Dubbel geworden


Eric van den Hurk clubkampioen TTV Son en Breugel 20172017-05-20

Van li naar re King, Eric, Herman en TonyEric van den Hurk is de nieuwe clubkampioen van TTV Son en Breugel geworden. Na twee vierkampen en kruisfinales stonden Eric van den Hurk en Herman Simons in de finale.
Good old Simons begon goed met winst in de 1e game maar daarna herpakte Van den Hurk zich. Met sterk aanvalsspel en vele topspinballen wist hij de verdedigende Simons in de volgende drie games te verschalken.
De 3e en de 4e plaats waren voor King Shing Yan en Tony Kramer.


TTV Son en Breugel kampioen 2017-04-13

Team 1 kampioen van li. naar re. Eric vn den Hurk, Herman Simons en John de JongHet 1e team van TTV Son en Breugel is kampioen geworden in de 4e klas NTTB. Na ruime overwinningen tegen Taveres 2 (3-7), Unicum 6 (10-0) en Veldhoven 11 (1-9) is dit team bestaande uit Eric van den Hurk, Herman Simons en John de Jong met 71 punten uit 10 wedstrijden ruim op de eerste plaats geëindigd. Het betekent dat ze in het nieuwe seizoen in de 3e klas gaan spelen.
Het sterke punt van dit team was de homogeniteit en de vechtlust. Met winstpercentages van 78% voor Van den Hurk, 74% voor De Jong en 67% voor Simons, waren er geen zwakke plekken.
Het 2e team met Joop Bakker, Denny v.d. Heijden, King Shing Yanen Geert Dortmans zijn helaas gedegradeerd naar de 5e klas.


Team 1 bovenaan en team 2 onderaan in 4e klas2017-03-26

Het 1e team van TTV Son en Breugel staat met 45 punten uit 7 wedstrijden op kop in de 4e klas NTTB. Tegen Flash 7 werd nog teleurstellend gelijkgespeeld met twee winstpartijen voor John de Jong en Herman Simons en eenmaal winst voor Eric van den Hurk. Maar afgelopen week werd Luto 4 met grote cijfers (8-2) verslagen. Van den Hurk was goed voor 3 partijen en De Jong en Simons namen ieder twee partijen voor hun rekening. Ook het dubbel met De Jong-Simons werd, hoewel moeizaam, gewonnen.
Het 2e team heeft het heel moeilijk, ze staan met 20 uit 6 op de laatste plaats in de 4e klas H.
Afgelopen week werd met 7-3 van Smash'73-2 verloren. Alleen King Shing Yan won 2 partijen en samen met Joop Bakker ook het dubbel


Team 1 wint (7-3) en Team 2 verliest (4-6)2017-02-25

In de 4e klas NTTB heeft Team 1 van TTV Son en Breugel met 7-3 gewonnen van Flash 7 (Eindhoven). De opvallendste speler van deze wedstrijd was Herman Simons. Na tweemaal winst pakte hij met verdedigend spel en een beetje geluk, in 5 games ook zijn derde partij. Eric van den Hurk was goed voor twee partijen en John de Jong stelde teleur met eenmaal winst. Hij won met Van den Hurk wel het dubbelspel.
Team 2 heeft het moeilijk in de 4e klas. Deze keer werd met 4-6 verloren van Smash'73 2 (Uden). Geert Dortmans won 3 partijen, Joop Bakker één partij en King Shing Yan had zijn avond niet en verloor al zijn wedstrijden inclusief het Dubbel samen met Dortmans.


Winst voor Team 1 en verlies voor Team 2.2017-02-18

Het 1e team van TTV Son en Breugel spelend in de 4e klas NTTB heeft na winst tegen Luto 4 (4-6) en verlies tegen Taveres 2 (4-6) zijn 3e wedstrijd tegen Unicum 6 (Geldrop) met 4-6 gewonnen. Na winstpartijen van Eric van den Hurk en Herman Simons speelde John de Jong tegen Arthur Peeters. Het werd de mooiste en spannendste wedstrijd van de avond. John won de eerste twee games vrij eenvoudig (6-11, 0-11) maar verloor de twee volgende games (11-4, 11-7). In de laatste game nam John met sterk aanvallend spel een 7-10 voorsprong maar moest na 4 matchpoints toch nog het hoofd buigen (14-12).
Het dubbel (Ververst-Peeters tegen Van den Hurk-De Jong) was in 5 games voor Unicum. Daarna verliepen de wedstrijden volgens de voorspelling. De Jong won zijn overige twee partijen en dat deed Peeters (Unicum) ook. Van den Hurk en Simons pakte nog ieder 2 wedstrijden zodat na afloop de stand 4-6 voor TTV Son en Breugel op het boord prijkte.
Het 2e team, eveneens uitkomend in de 4e klas, heeft na een gelijkspel en verlies (2-8) zijn 3e wedstrijd tegen koploper MTTV'72 2 (Mierlo) met 7-3 verloren. Geert Dortmans was goed voor 2 partijen, King Shin Yan voor één partij en Joop Bakker voor geen enkele pot.John de Jong Tafeltenniskampioen van Son en Breugel2017-01-18

Winnaar John de Jong (re) en Joost van den Buijs (li).
De ‘Open Son en Breugelse Tafeltenniskampioenschappen' zijn dit jaar gewonnen door John de Jong, lid van TTV Son en Breugel. Hij versloeg zowel de kampioen van vorig jaar Willem Hulsen als de kampioen van 2015 Joost van den Buijs.
De competitie spelende deelnemers speelden in een poule van vijf en de recreanten in een poule van vier. In de eerste poule ging de strijd om de eerste plaats tussen Willem Hulsen (TTV Schijndel) en John de Jong. Na winst van Hulsen in de 1e game moest hij toch in de drie volgende games het onderspit delven tegen de sterk aanvallende De Jong. In de andere poule versloeg Joost van den Buijs (TTV Flash) in de laatste beslissende wedstrijd van de poule Geert Dortmans in 3 games.
De finale tussen De Jong en Van den Buijs werd een zeer spannende partij. Van den Buijs won betrekkelijk eenvoudig de 1e game (11-4) en dankzij enkele slimme en moeilijke opslagen ook de 2e game (13-11). In de 3e game ging het tot het einde toe gelijk op maar pakte De Jong op het nippertje de winst (10-12). Hierdoor gesterkt trok de volledig gefocuste De Jong met zijn snelle aanvallende forehand steeds meer het initiatief naar zich toe. Van den Buijs had hier, ondanks een paar fantastische returns, geen antwoord op. Het leidde tot winst van De Jong in de 4e (9-11) en de 5e game (6-11).
John de Jong mag zich hierdoor in 2017 de terechte Tafeltenniskampioen van Son en Breugel noemen. Hij ontving uit handen van Herman Simons, de toernooileider, de door Willem Hulsen beschikbaar gestelde Wisseltrofee.
In de poule van de recreanten pakte Jan Pieter Zonnenberg ongeslagen de winst met Laurens Wolfs op de tweede plaats.
Nadat alle deelnemers een flesje wijn hadden ontvangen werd er nog gezellig nagepraat in MFC D'n Tref op Zonhove onder het genot van een drankje.


Team 2 Kampioen 5e klas in najaar 20162016-12-07

Het 2e team van TTV Son en Breugel is na een zeer spannende competitie kampioen geworden in de 5e klas NTTB. Het team, bestaande uit Joop Bakker, Toon van Lieshout, Denny van de Heijden, King Shing Yan en Geert Dortmans, wist in de laatste wedstrijd concurrent Always Fair 2 met 2-8 te verslaan. Dit bracht het aantal punten op 65 uit 10 wedstrijden wat net 1 punt meer was dan JCV 7, die ook met 8-2 won.
Het team promoveert en gaat volgend jaar in de 4e klas spelen.
Het 1e team met John de Jong, Herman Simons en Eric van den Hurk behaalde in de 3e klas slechts 18 punten uit 10 wedstrijden. Dit betekent dat ze degraderen naar de 4e klas. Volgend jaar hopen ze weer met de top mee te draaien.


Resultaten na 7 competitiewedstrijden in najaar 2016 2016-11-08

Na 7 competitiewedstrijden staat het 1e team (John de Jong, Herman Simons en Eric van den Hurk) met 13 punten op de laatste plaats in de 3e klas L. De teamleden hebben alle 4 wedstrijden gewonnen.
Het 2e team doet het een stuk beter. Het staat met 43 punten uit 7 wedstrijden op de 2e plaats en hebben nog uitzicht op het kampioenschap


Willem Hulsen Tafeltenniskampioen van Son en Breugel 20162016-05-20

Finale 2016 met winnaar Willem Hulsen (re) en Geert Dortmans (li)Willem Hulsen Tafeltenniskampioen van Son en Breugel

De ‘Open Son en Breugelse Tafeltenniskampioenschappen, georganiseerd door TTV Son en Breugel, zijn dit jaar gewonnen door Willem Hulsen. Willem, die lid is van de TTV Schijndel, deed voor het eerst mee en werd mede door een schare aan meegebrachte supporters de grandioze tafeltenniskampioen van Son en Breugel.
De deelnemers werden naar sterkte ingedeeld in een poule van 4 of 5. Bij de geplaatste spelers werden Willem Hulsen en Marij van Bussel de poule winnaars met op de 2e plaats Geert Dortmans en Herman Simons, die verrassend Maarten Schikhof, finalist in 2015, versloeg. In de kruisfinales won Hulsen eenvoudig van Simons en versloeg Dortmans in 4 games Van Bussel. De finale werd een prachtige partij met hoogstaand spel en verrassende returns. De 1e game was met 11-9 voor Hulsen, maar Dortmans kwam sterk terug door de 2e game te winnen met 8-11. In de volgende games nam Hulsen het heft in handen. Vooral door prachtige returns op de enorme aanvalsslagen van Dortmans wist hij de partij naar zich toe te trekken. Willem Hulsen mag zich door deze winst de Tafeltenniskampioen van Son en Breugel noemen.
In de poule van de “niet geplaatsten” werd Denny van de Heijden ongeslagen de winnaar. Volgend jaar wordt hij uiteraard ingedeeld bij de favorieten.
Nadat alle deelnemers een prijsje hadden ontvangen werd er nog gezellig nagepraat in MFC D'n Tref op Zonhove onder het genot van een drankje.


Voorjaarscompetitie 2016, Team 1 blijft in 3e klas, Team 2 degradeert naar 5e 2016-04-23

Team 1, bestaande uit James Geraerts, John de Jong, Eric van den Hurk en Herman Simons zijn er in geslaagd zich te handhaven in de 3e klas. De winst met 10-0 in de één na laatste wedstrijd tegen concurrent Een en Twintig 3 gaf de doorslag. De laatste wedstrijd tegen de kampioen Flash 3 werd verloren met 1-9. Alleen Herman wist een partij te winnen. Van de 36 punten uit 10 wedstrijden heeft James 17 (71%), John 9 (38%), Herman 5 (24%) en Eric 4 (19%) punten binnen gehaald.

Het 2e team met Joop Bakker, Denny v.d. Heijden, King Shing Yan, Toon van Lieshout en reserve Geert Dortmans zijn uit de 4e klas gedegradeerd met 19 uit 10. Geert behaalde 3 punten (100%), Joop 7 (26%), Denny 3 (17%), King 3 (14%) en Toon 2 (10%).


Winst voor Team 1 met 8-22016-02-16

Na twee nederlagen heeft team 1 de eerste overwinning in de 3e klas-R binnen. Luto 3 werd met 8-2 in de pan gehakt door mooie overwinningen van James Geraerts (3x) John de Jong (3x) en Herman Simons (2x). Het dubbel van James en John werd verloren.


James Geraerts clubkampioen TTV Son en Breugel 20162016-01-19

De finalisten van 2016 James Geraerts (li) en Geert Dortmans (re).Voor de eerste keer is James Geraerts clubkampioen van de tafeltennisvereniging Son en Breugel geworden. Hij versloeg in een zeer spannende finale de kampioen van vorig jaar Geert Dortmans in 5 games.
Het toernooi bestond uit drie 4-kampen waarvan de winnaars en de beste tweede overgingen naar de Finale 4-kamp. Na een heftige strijd werden Geert Dortmans, James Geraerts, John de Jong de winnaars en kwam als beste tweede Eric van den Hurk naar voren. Hiermee vielen Herman Simons en Marij van Bussel buiten de boot.
In de Finale ronde won zowel Geraerts als Dortmans achtereenvolgens van De Jong en Van den Hurk en versloeg De Jong Van den Hurk. Het duel tussen Geraerts en Dortmans moest dus de beslissing brengen. James pakte de 1e game met 11-5, maar Geert vocht zich terug, blokte veel aanvallen af en won de 2e game met 8-11 en ook de 3e met 14-16. In de 4e game trok James de stand weer gelijk hoewel hij daar wel een sorrybal voor nodig had (12-10). In de beslissende game pakte James al direct een voorsprong, liet deze niet meer los (11-6) en werd de terechte Clubkampioen.


TTV Son en Breugel blijft in de 3e klas 2015-12-05

Het 1e team van TTV Son en Breugel speelt ook in 2016 in de 3e klas van de NTTB. De promotie/degradatie wedstrijd tegen Renata 6 werd met 6-3 gewonnen.
Herman Simons startte maar was te verkrampt om voldoende backspin in zijn slagen te leggen. Hierdoor sloeg Chi Choi te gemakkelijk door zijn verdediging heen. John de Jong deed het beter en won in 4 games van Kevin Choi. Het eerste optreden van Marij van Bussel was geen succes. De snelle backhand van Frans Smulders was te veel voor haar.
Het dubbel van John en Herman werd een dubbeltje op zijn kant. Na winst van 2 games leek de partij gelopen (11-6; 11-9) maar Chi en Kevin vochten terug en maakte weer gelijk (9-11; 4-11). Gelukkig herpakte Son en Breugel zich en door degelijk spel werd toch de partij binnen gehaald (11-7).
In de drie volgende partijen versloeg een geconcentreerd spelende De Jong Chi Choi, won Simons met gedegen spel van Smulders en verloor Van Bussel van Kevin Choi. Hoewel De Jong in zijn 3e partij zeer gespannen was wist hij toch in 5 games de partij tegen Frans Smulders naar zich toe te trekken. Met de stand van 5-3 trad Van Bussel achter de tafel tegen Chi Choi. In een bloedstollende partij met veel mooie rally's maar ook domme fouten won Marij van Bussel in 5 games (7-11; 9-11; 11-8; 7-11 en 11-8) en stelde daarmee het behoud van de 3e klas veilig.


Team 2 kampioen 5e klas in najaar 20152015-11-24

Kampioen 5e klas
Na een sterk seizoen met slechts één nederlaag is het 2e team van TTV Son en Breugel kampioen geworden in de 5e klas van de NTTB. Het team bestaande uit Joop Bakker, King Shing Yan, Toon van Lieshout, Denny v.d. Heijden en invaller Geert Dortmans behaalde 64 punten uit 10 wedstrijden, ruim 10 punten meer dan de nr 2 Flash9.
In de laatste wedstrijd werd ook nog met 6-4 revanche genomen op Stiphout 8, die verantwoordelijk was voor de enige nederlaag. Het team gaat het volgend seizoen in de 4e klas spelen.
Het 1e team won met 7-3 van TTCV Herwaarden 5. John de Jong was goed voor 3 winstpartijen en Herman Simons en Marij van Bussel ieder voor 2 partijen.
De 25 punten uit 8 wedstrijden zijn echter niet genoeg voor een direct behoud van een plaats in de 3e klas. Hiervoor moet op 4 december nog een promotie / degradatie wedstrijd gespeeld worden.


Joost van den Buijs Tafeltenniskampioen Son en Breugel2015-06-01

Open Son en Breugelse TT kampioenschappen, M.Schikhof (li);J.van den Buijs (re) Joost van den Buijs Tafeltenniskampioen Son en Beugel
Joost van den Buijs is de glorieuze winnaar geworden van de “Open Son en Breugelse Tafeltenniskampioenschappen. Dit jaarlijks terugkerende toernooi werd georganiseerd door TTV Son en Breugel en vond in een sportieve gezellige sfeer plaats in MFC D'n Tref op Zonhove.
De deelnemers speelden in een 5-kamp en 6-kamp om een plaats in de finale. In de 5-kamp eindigde, na zeer spannende wedstrijden, Maarten Schikhof ongeslagen op de eerste en Geert Dortmans met één verloren pot op de tweede plaats. In de 6-kamp was de eerste plaats voor Joost van den Buijs, en een verdienstelijke tweede plaats voor John de Jong.
In de troostfinale tussen Dortmans en De Jong was het Dortmans die in drie games de 3e plaats binnen haalde.
De Finale was een attractief partijtje tafeltennis van hoog niveau. Vooral het zeer gedegen spel van Van den Buijs, met zijn sterk anticipatie vermogen combinerend met felle smashes gaf de doorslag in de partij. Schikhof leed hierdoor ondanks zijn verassende backhand een eervolle nederlaag met 11-8; 3-11; 11-7; en 11-5. Joost van den Buijs mag zich een heel jaar lang de Tafeltenniskampioen van Son en Breugel noemen.
Nadat alle deelnemers een prijsje hadden ontvangen werd er nog gezellig nagepraat onder het genot van een drankje.


Team 2 degradeert naar 5e klas2015-04-25

Helaas is, door het 8-2 verlies tegen de kampioen Flash 6, team 2 gedegradeerd naar de 5e klas. Alleen het Dubbel en Danny v.d. Heijden wisten een punt te pakken.


Team 1, Kampioen in de voorjaars competitie 4e klas M2015-04-24

Kampioen 4e klas voorjaar 2015, Marij van Bussel, Herman Simons, John de Jong  Door de 3-7 overwinning op Unicum 7 is team 1 kampioen geworden in de 4e klas.
Marij van Bussel, Herman Simons en John de Jong worden van harte gefeliciteerd. Volgend seizoen naar de 3e klas.


De Barbier, Herenkapsalon nieuwe sponsor. 2015-03-12

De Barbier, Herenkapsalon, Nieuwstraat 26, 5691AC, Son en Breugel is sponsor geworden van TTV Son en Breugel.

We hopen op een langdurige samenwerking


Winst voor beide Teams2015-02-09

Het 1e team won met heel veel moeite (4-6) van Wilvo/Bergeijk 6. Hier was John de Jong zeer goed op dreef met 3 winstpartijen, Herman Simons was goed voor 2 partijen en pakte samen met De Jong ook het dubbel. Marij van Bussel viel een beetje tegen met geen enkele overwinning.
Het 2e team blijft het goed doen. Deze week werd TTCV Van Herwaarden 6 met 4-6 aan de zegekar gebonden. Joop Bakker en King Shing Yan waren ieder goed voor 2 partijen en Tony Kramer won één partij. Ook het dubbel werd gewonnen.


Verlies voor Team 1 winst voor Team 22015-02-09

In de afdeling Zuidwest van de Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB) is de voorjaarscompetitie weer van start gegaan. Hierin komen de beide teams van TTV Son en Breugel uit in de 4e klas.
Het 1e team ging van goed van start tegen Geenhoven 3. Na 6 wedstrijden was de stand 4-2 door overwinningen van Herman Simons (2x), John de Jong (1x) en het dubbel De Jong-Simons. Maar hiermee was de koek op. Door 2x verlies van John de Jong in 5 games en de derde verliespartij van King Shing Yan slaagde ook Simons er niet in de stand nog gelijk te trekken. De teleurstellend eindstand werd dus 4-6.
Het 2 team deed het tegen Taveres 2 een stuk beter. De eerste drie potten waren voor Joop Bakker, Tony Kramer en Denny v.d. Heijden. Hoewel het dubbel (Lieshout-Bakker) en de partij van Kramer verloren gingen, herstelde het team zich door overwinningen van Bakker (2x), Kramer en Van de Heijden. Hiermee stond aan het einde van de strijd een mooie 7-3 winst in de boeken.


Resultaten najaarscompetitie 20142014-12-02

Helaas is Team 1 bestaande uit Marlies v.d. Broek, Marij van Bussel, John de Jong en Herman Simons gedegradeerd van de 3e klas naar de 4e klas. De 28 punten uit 10 wedstrijden waren niet genoeg voor behoud van de 3e klas. Het volgend seizoen gaat dit team weer proberen kampioen te worden.

Team 2 is met 43 punten uit 10 wedstrijden op de 5e plaats geëindigd.
Op 12 dec spelen ze tegen MCS Veldhoven 14 voor behoud van een plaatsje in de 4e klas.


Team 1 blijft 3e klas en team 2 blijft 4e klas2014-05-04

Team 1 met Marlies en Carlijn van der Broek en Marij van Bussel mag door de overwinning van 6-2 op Best 2 ook het volgende seizoen in de 3e klas spelen. Na 3 overwinningen van Marlies, het dubbel (Marlies en Carlijn en twee winstpartijen van resp. Carlijn en Marij was de handhaving in de 3e klas een feit. Gefeliciteerd.
Het 2e team bestaande uit John de Jong, Herman Simons en King Shing Yan kon het niet bolwerken tegen TTV Bergeijk 4. Met 6-0 werd verloren. Volgend seizoen dus gewoon in de 4e klas.


Marlies v.d. Broek Tafeltenniskampioen van Son en Breugel2014-05-02

Marlies v.d Broek en James Geraerts Het “Open Son en Breugelse tafeltenniskampioenschap” georganiseerd door TTV Son en Breugel is gewonnen door Marlies van den Broek.
Het toernooi voor competitiespelers en recreanten werd gespeeld in MFC D'n Tref op Zonhove.
In de poule van de competitiespelers werden twee 5-kampen gespeeld gevolgd door kruisfinales. De winnaars waren Maarten Schikhof en James Geraerts met op de beide 2e plaatsen Geert Dortmans en Marlies van den Broek. In de kruisfinales verloor na een zeer spannende strijd de kampioen van verleden jaar Schikhof in 4 games van Van den Broek en won Geraerts zeer moeizaam in 5 games van Dortmans.
In de finale troffen Geraerts en Van den Broek zich voor de 2e maal deze avond. Won Geraerts nog in de poulewedstrijd in de finale nam Marlies van de Broek met 11-5, 11-7 en 11-8 revanche.
Marlies van den Broek, lid van TTV Son en Breugel, mag zich nu een jaar lang Tafeltenniskampioen van Son en Breugel noemen.
Bij de recreanten werd hetzelfde speelschema aangehouden. Hier waren de winnaars Maher Saleh-Bakir en Denny v.d. Heijden met op de 2e plaatsen Ramon Everard en Jos van der Wielen. In de kruisfinales versloeg Everard knap in 4 games de vermoeide Saleh-Bakir en won Van der Heijden na een zeer zware strijd in 5 games van Van der Wielen.
De finale werd gewonnen door Denny van der Heijden met 11-7, 11-4 en 18-16 maar de complimenten gaan uit naar Ramon Everard die als niet lid van een tafeltennisvereniging het hoogst eindigde.
Na afloop was er voor iedereen een klein prijsje en tussen de wedstrijden door verzorgde Ria Elshof de hapjes, waarvoor dank.


P/D wedstrijden voor team 1 en 22014-04-23

Prom./degr. wedstrijden voor TTV Son en Breugel.

Ondanks het verlies tegen koploper HITA'79 1 (Hilvarenbeek) is het 1e team van TTV Son en Breugel in de 3e klas met 34 punten uit 10 wedstrijden op de 5e plaats geëindigd. Dit geeft het recht om een promotie/degradatie wedstrijd te spelen tegen Best 2, die 2e is geworden in de 4e klas. De wedstrijd wordt gespeeld op vrijdag 2 mei in Geldrop. Bij winst blijft het team bestaande uit Marij van Bussel, Marlies en Carlijn van de Broek in de 3e klas.
Het 2e team met John de Jong, Herman Simons en King Shing Yan verloor met 6-4 van Unicum 7. Dit was net genoeg om met 55 uit 10 op de 2e plaats in de 4e klas te eindigen. Vrijdag 2 mei, ook in Geldrop, mogen zij tegen Wilvo Bergeijk 4 strijden om een plaats in de 3e klas.
Het 4e team (Joop Bakker, Denny v.d. Heijden en Toon van Lieshout) is ondanks winst tegen Helmond '57 1 met 33 ptn. uit 10 wedstrijden in de 5e klas op de laatste plaats geëindigd. Het volgend seizoen zal het uit moeten komen in de 6e klas.


Prom./degrad. wedstrijden voor Team 1 en 22014-04-21

Team 1 speelt op 2 mei een prom./degr. wedstrijd voor behoud in de 3e klas tegen Best 2.
Team 3 speelt een prom./degr. wedstrijd voor promotie naar de 3e klas tegen Wilvo/Bergeijk 4.


De Open Son en Breugelse Tafeltenniskampioenschappen2014-03-27

De Tafeltennisvereniging Son en Breugel organiseert dit jaar wederom de Open Son- en Breugelse Tafeltenniskampioenschappen
De Kampioenschappen worden gehouden op maandag 28 april in het MFC D'n Tref op het terrein van Zonhove. De aanvangstijd is 19:30.
De inschrijving staat open voor zowel competitie- als recreatieve tafeltennissers(sters), ouder dan 16 jaar, uit Son en Breugel. Je kunt je aanmelden voor 14 april per email h.simons64@upcmail.nl. Hieraan zijn geen kosten verbonden. Het aantal deelnemers is beperkt dus schrijf je snel in.


Uitslagen van week 16 en 172014-03-27

Het 1e team van TTV Son en Breugel heeft het heel zwaar in de 3e klas. Het team staat met 20 uit 6 op de laatste plaats maar met slechts 1 punt achter de nummers 4 en 5. Degradatie kan dus nog ontlopen worden. Deze week werd met 2-8 verloren van Smash 2. Alleen Marlies van de Broek en Marij van Bussel wonnen één wedstrijd, Carlijn v.d. Broek verloor alles.
Het 2e team bezet samen met Flash 6 de 1e plaats met 42 uit 7. Na de onverwachte nederlaag tegen Renata 4 (6-4) werd deze week weer met 7-3 gewonnen van Budilia. John de Jong was weer goed voor 3 partijen, Herman Simons en Geert Dortmans hielden het bij 2 keer winst. Het dubbel van Geert en John ging verloren.
Het 3e team draagt in de 5e klas de rode lantaarn. Met 18 uit 6 staan ze 3 punten achter op nr 5. Ontlopen van degradatie is dus nog mogelijk. De laatste wedstrijd werd met 6-4 gewonnen van Unicum 9. Joop Bakker en Denny v.d.Heijden wonnen ieder 2 potten en Toon van Lieshout een partij.


Verlies voor team 1 (4-6) en team 3 (9-1), winst voor team 2 (7-3) 2014-01-31

De tafeltennissers van het 1e team hebben tegen Waalwijk 2 in de 3e klas NTTB ZuidWest met 4-6 een krappe nederlaag geleden. Marlies v.d. Broek stak in een grootse vorm en versloeg 3x de tegenstander. Ze haalde ook met zus Carlijn het dubbel binnen. Helaas bleef het daarbij want de andere “meiden” Carlijn en Marij van Bussel wonnen geen enkele partij.
Het 2e team deed het in de 4e klas een stuk beter. Met 7-3 werd Renata 4 verslagen. John de Jong was hier met 3 winstpartijen de beste maar King Shing Yan en Herman Simons deden hier met 2 gewonnen partijen weinig voor onder. Het dubbel Simons – de Jong speelde voor het eerst samen en dat was ook duidelijk te zien. In 4 games werd verloren.
Het 3e team liep in de 5e klas met 9-1 tegen een pijnlijke nederlaag op. Alleen Joop Bakker wist een partij te winnen. Voor Toon van Lieshout en Denny v.d. Heijden was er geen eer te behalen.


Geert Dortmans Clubkampioen 20142014-01-23

De finalisten van 2014Voor de zesde keer op rij is Geert Dortmans Clubkampioen geworden van de Tafeltennisvereniging Son en Breugel. De weg er naar toe verliep niet zonder hindernissen.
In de eerste 5-kamp werd hij nog in 3 games ruim verslagen door de winnares Marlies v.d. Broek. In de tweede 5-kamp werd John de Jong met sterk aanvallend spel ongeslagen winnaar met Herman Simons op de 2e plaats.
In de kruisfinales won Geert Dortmans, die zeer geconcentreerd speelde, in 4 games (11-9; 6-11; 9-11; 5-11) van John de Jong. Herman Simons stond in de andere kruisfinale tegen Marlies v.d. Broek met 2-1 in games (11-5; 9-11; 11-4) en 6-2 achter. Het verlies was dichtbij maar het lukte hem toch weer met zeer verdedigend spel en een beetje geluk de stand om te buigen naar 8-11. Ook in de beslissende 5e game trok hij met 4-11 aan het langste eind.
Wederom dus weer een finale, voor de 4e keer op rij, tussen Geert Dortmans en Herman Simons. En net als de vorige jaren verloor Simons weer. (11-8; 11-5; 11-6). Dortmans weet precies hoe hij het spel van Simons moet aanpakken. Rustig de goeie bal uitzoeken en dan hard afslaan.


Uitslagen week 402013-10-03

Opnieuw was er voor het 1e team van Tafeltennisvereniging Son en Breugel geen winst. Tegen Best 2 werd met 3-7 verloren. Herman Simons won zijn partij tegen Joost Bastings maar moest tegen R.v.d. Bragt en J.de Jong zijn meerdere erkennen. Geert Dortmans verloor van Van de Bragt en Bastings maar versloeg J.de Jong in 3 games. Verheugend was dat King Shing Yan zijn eerste overwinning in de 3e klas pakte. Hij versloeg J. de Jong in een zeer spannende wedstrijd in 5 games.
Het 2e team verloor met 6-4 van Unicum 3. Hier schoot Carlijn v.d. Broek uit haar slof met 3 prachtige overwinningen. Marlies v.d. Broek won “slechts” één partij en Marij van Bussel moest 3x het onderspit delven.
Het 3e team speelde tegen Wilvo/ttv Bergeijk met 5-5 gelijk. Ria Elshof en Joop Bakker wonnen ieder 2x en Danny v.d. Heijden 1x. Het dubbel (Bakker-Lieshout) ging net aan in 5 games verloren.


De Competitie is weer gestart2013-09-11

De Tafeltenniscompetitie is weer gestart. Het 1e team van TTV Son en Breugel uitkomend in de 3e klas NTTB begon met een nederlaag (4-6) tegen Budilia 4. Herman Simons beet het spits af en won gedecideerd in 3 games. King Shing Yan, voor het eerst spelend in de 3e klas, verloor daarna ondanks goed tegenspel. Vervolgens pakte TTV Son en Breugel 2 punten door winst van Geert Dortmans en het Dubbel (Dortmans-Simons). Jammer was dat King daarna zijn 2e partij net aan verloor in 5 games. Simons tilde met zijn verdedigende spel de stand van 3-2 nog naar 4-2 maar daarna was de koek op. De overige partijen werden door Dortmans, Yan en Simons verloren.
Het 2e team dat ook in de 3e klas speelt moest tegen Flash 4 genoegen nemen met een 3-7 nederlaag. Marlies v. Broek begon met een ongelukkige nederlaag (9-11 in de 5e game) tegen Maarten Schikhof maar herstelde zich goed door samen met Carlijn v.d. Broek het dubbel te winnen en ook haar twee volgende partijen in winst om te zetten. Invaller Joop Bakker en Carlijn v.d. Broek moesten de eer aan de tegenstander laten.
Het 3 team, spelen in de 5e klas, sleepte er tegen MCS-Veldhoven 15 een gelijkspel uit. Toon van Lieshout en Danny v.d. Heijden wonnen ieder 2 potten en Ria Elshof haalde één wedstrijd binnen.


Geert Dortmans clubkampioen TTV Son en Breugel in 2013 2013-06-12

Geert Dortmans
In het jaar dat de Tafeltennisvereniging Son en Breugel 35 jaar bestaat is Geert Dortmans wederom de Clubkampioen geworden.
Na het spelen van de vijfkampen kwamen voor de kruisfinales de winnaars Geert Dortmans en Marlies v.d. Broek in aanmerking en verder de op de 2e plaats geëindigde Herman Simons en Marij van Bussel.
De partij tussen Dortmans en van Bussel werd een zeer spannende wedstrijd waarbij Van Bussel net aan de games verloor (11-9;14-12;11-9). De andere partij tussen Van den Broek en Simons werd verrassend gewonnen door veteraan Simons. Met zijn verdedigende spel ontregelde hij de fel aanvallende Van den Broek (11-6; 5-11; 11-6 en 13-11).
De finale tussen Geert Dortmans en Herman Simons werd een zeer spannende strijd. Simons begon goed, met uiterst zuinig spel pakte hij de 1e game met 11-7 maar verloor de 2e game na een paar prachtige rally's met 12-14. De 3e game was met 11-8 weer voor de zeer geconcentreerd spelende Simons. In de 4e game wankelde de reeds jarenlange clubkampioen Dortmans. Even zag het er naar uit dat Simons zou winnen, maar Dortmans herstelde zich met een paar slimme serveerballen en trok de game toch naar zich toe (11-8). In de beslissende 5e game had Herman Simons zijn kruit verschoten en pakte Geert Dortmans met een paar prachtige afmaakslagen de verdiende overwinning (11-7).


Maarten Schikhof winnaar Jubileumtoernooi TTV Son en Breugel2013-04-27

Het 35-jarig jubileumtoernooi van Tafeltennisvereniging Son en Breugel is gewonnen door Maarten Schikhof. Hiermee mag Maarten zich ook een jaar lang Tafeltenniskampioen van Son en Breugel noemen.

Het toernooi gespeeld in MFC D'n Tref op Zonhove was een groot succes. Met 20 deelnemers waarvan 15 geen lid waren van TTV Son en Breugel werd het doel bereikt om zoveel mogelijk nieuwe gezichten achter de tafels te krijgen.
In de A poule waren de winnaars van de twee 5-kampen Geert Dortmans en Maarten Schikhof. De 2e plaatsen waren voor Tony Kramer en Joost van den Buys.
Na een zinderende finale met spectaculaire balwisselingen werd in 4 games (11-6, 6-11, 13-11, 11-7) Maarten Schikhof de winnaar.
In de B-groep werden een 5- en een 6-kamp gespeeld. Na vele leuke en spannende wedstrijden stonden Jos van der Wielen en King Fai Yan aan de kop en bezetten Martin Hooiman en Adriaan van de Ven de beide 2e plaatsen. De spannende finale tussen Jos en King Fai werd gewonnen door Jos van der Wielen met 11-8, 11-13, 11-9 en 11-6.

Na afloop was er voor iedereen een klein prijsje en mag niet onvermeld blijven dat tussen de wedstrijden nog lekkere hapjes werden geserveerd.


Team 1 blijft in de 3e klas, Team 2 gaat naar de 3e klas 2013-04-27

TTV Son en Breugel 1 - MTTV'72 2: 5 - 5; 19-19; 348-343
Door 5 punten meer te maken dan MTTV blijft Team 1 in de 3e klas. Herman 2x, Geert 1x en Tony won verrassend in de laatste partij van de sterkste van MTTV in 4 games.

Ook Team 2 heeft een spannend avondje achter de rug! 5-5, gelijke games maar in punten gewonnen met 319-300! Team 2 promoveert naar de 3e klasse!!!!


Pijnlijke nederlaag voor TTV Son en Breugel-12013-04-19

De tafeltennissers van het 1e team hebben tegen ATTC'77 (Aarle Rixtel) met 3-7 een pijnlijke nederlaag geleden. Om definitief in de 3e klas te blijven was een gelijkspel genoeg geweest, maar dat is dus niet gelukt.
Na 7 wedstrijden stond het 2-5 door winstpartijen van Geert Dortmans en Herman Simons en verlies van Tony Kramer (2x) en Simons en Dortmans beide eenmaal. Toen was de hoop op een goed resultaat al diep gezonken. Door het verlies van Kramer tegen Misja Elshof werd de nederlaag definitief.
Om degradatie te voorkomen is nu een beslissingswedstrijd nodig tegen nr 2 uit een poule in de 4e klas. Deze wedstrijd wordt 26 april gespeeld in de zaal van Flash.
Goed nieuws komt er van het 2e team. Door winst op Budilia met 3-7 zijn ze in de 4e klas op de 2e plaats geëindigd en kunnen door winst van de prom./degr. wedstrijd nog naar de 3e klas promoveren.
Het 3e team heeft tegen Best 6 met 4-6 een kleine nederlaag geleden. Joop Bakker was goed voor 3 potten en Toon van Lieshout voor een potje. De voorzitter Denny van de Heijden had een off-day. Het team handhaaft zich met 46 uit 10 royaal in de 5e klas.


Verlies voor TTV Son en Breugel-1, maar winst voor team 22013-03-07

TTV Son en Breugel had tegen de De Zwaantjes 1 uit St Michielsgestel niet veel in te brengen. Herman Simons, Geert Dortmans en Tony Kramer verloren alle enkelpartijen. Knap was het dat Geert en Tony het dubbelspel naar zich toetrokken.
Het 2e team, bestaande uit Marlies en Carlijn v.d. Broek en Marij van Bussel, doet het heel goed. Na winst met 10-0 tegen MCS Veldhoven 10 werd afgelopen week MCS Veldhoven 7 met 8-2 verslagen. Met 27 punten uit 4 wedstrijden gaan ze voor het kampioenschap.
Het 3e team spelend in de 5e klas staat met 23 punten uit 5 wedstrijden in de middenmoot. Van Flash 10 werd met 4-6 verloren maar wellicht wordt de uitslag nog gecorrigeerd omdat er een ongerechtigde speler meedeed. Denny v.d. Heijden, Joop Bakker en Toon van Lieshout blijven er alles aan doen.


Winst voor TTV Son en Breugel-2, Team 1 verliest en team 3 speelt gelijk2013-02-03

Winst voor TTV Son en Breugel-2

De “tafeltennisdames” van Team 2 hebben, na de nederlaag van vorige week, een zwaar bevochte maar ruime overwinning geboekt op Deurne 4 (7-3). Marlies van de Broek sprong er uit door 3 partijen te winnen. Carlijn v.d. Broek was goed voor 2 partijen en Marij van Bussel voor 1 partij. Ook het dubbel van Marij en Marlies haalde de zege binnen.
Het 3e team sleepte er tegen MCS-ttv Veldhoven net een gelijkspel uit. Na een 4-0 voorsprong door overwinningen van King Shing Yan, Toon van Lieshout, Denny v.d. Heijden en het Dubbel (King+Denny) ging het mis. Vijfmaal achter elkaar ging de winst naar Veldhoven. Gelukkig kon King Shing Yan in de laatste wedstrijd in 3 games het 5e punt binnen halen.
Het 1e team heeft net aan verloren van Flash 6. Het begon met 3 verliespartijen van Herman, Tony en Geert. De ommekeer kwam bij het dubbel van Tony en Herman. Zij wisten verrassend te winnen van Schikhof en Brocheler. Daarna won Geert nog 2 partijen en ook Herman wist één partij te pakken. In de laatste wedstrijd met de stand 5-4 was een gelijkspel nog dicht bij. Vooral toen Tony na 2 gewonnen games in de 3e met 8-4, en 9-5 voorstond. Helaas hij redde het niet en moest toch de game en de wedstrijd afgeven.


3e team TTV Son en Breugel Kampioen2012-12-17

Het Kampioensteam, v.l.n.r. Denny, Joop, Ria, Toon en King ShingDe tafeltennissers van het 3e team van TTV Son en Breugel zijn door een 2-8 overwinning op Taverbo/Saba 7 kampioen geworden in de 6e klas H. In de laatste wedstrijd van dit seizoen won Joop Bakker en King Sing Yan beide 3 partijen en Toon van Lieshout één partij.
Dit team dat verder bestaat uit Denny v.d. Heijden en Ria Elshof gaat in januari 2013 in de 5e klas spelen.


TTV Son en Breugel Kampioen in 4e klas ZuidWest 2012-11-22

Kampioen 4e klas, v.l.n.r. Geert, Tony en HermanTTV Son en Breugel Kampioen

De tafeltennissers van het 1e team van TTV Son en Breugel zijn kampioen geworden in de 4e klas NTTB ZuidWest met 67 punten uit 10 wedstrijden. Deurne 3 werd met 8-2 ruim verslagen. Hoewel de concurrent Geenhoven nog een wedstrijd moet spelen is Son en Breugel niet meer in te halen. De persoonlijke resultaten van de teamleden Herman Simons, Geert Dortmans en Tony Kramer zijn indrukwekkend, deze zijn resp. 81%, 67% en 60%. Het team gaat het volgend voorjaars- seizoen 2013 in de 3e klas spelen.


Team 3 door 9-1 winst kampioen in 6e klas2012-11-16

De tafeltennissers van het 1e team van TTV Son en Breugel blijven het goed doen. Deze keer werd Unicum 8 met 2-8 verslagen. De start was slecht met 2 nederlagen van achtereenvolgens Geert Dortmans en Herman Simons, maar het tij keerde met een verrassende overwinning van Tony Kramer op P. v.d. Aa. Kramer had de smaak te pakken en won (voor de 1e keer) ook zijn 2 andere partijen. Doordat ook het dubbel (Dortmans en Simons) gewonnen werd en Simons en Dortmans geen steekjes meer lieten vallen kwam de uitslag van 2-8 op het boord te staan. Volgende week kan hopelijk het kampioenschap worden binnen gehaald.
Het 2e en 3e team zijn ook goed bezig. Team 2 won met 6-4 van Geenhoven 4. Carlijn v.d. Broek, Marij van Bussel en Chi Fai Cheung wonnen ieder 2 partijen.
Het 3e team gaat kampioen worden zeker door de 9-1 overwinning op Budilia 10. Joop Bakker en Toon van Lieshout waren goed voor 3 partijen en Denny v.d. Heijden voor 2 partijen.


Team 1 wint met 8-2 van koploper Geenhoven 32012-11-09

Het 1e team van TTV Son en Breugel heeft met 8-2 een eclatante overwinning behaald op koploper Geenhoven 3. Het team bestaande uit Geert Dortmans, Herman Simons en Tony Kramer staan nu met 51 punten uit 8 wedstrijden fier bovenaan in de 4e klas N. Met nog 2 wedstrijden te spelen is het kampioenschap weer binnen bereik.
Kramer begon met verlies tegen Wildeberg maar won daarna wel zijn twee andere partijen. Simons en Dortmans zorgden na een felle strijd voor nog eens 7 punten.


Alle teams winnen in week 44 van 20122012-11-01

Alle teams van de plaatselijke Tafeltennisvereniging hebben afgelopen week gewonnen.
Het 1e team won zei het nipt met 4-6 van TTV Veldhoven. Bij de stand van 4-5, die bereikt werd door 2 x winst van Geert Dortmans, 1x Tony Kramer, 1x Herman Simons en het dubbel (Geert en Herman) moest Simons de wedstrijd in winst om zetten. Dat zag er in het begin heel slecht uit, de 1e en de 2e game werden met 11-9 en 11-8 verloren. Maar Simons knokte zich terug door tegen zijn gewoonte in meer te gaan aanvallen en won de 3 resterende games (6-11, 10-12, en 5-11). Het team staat met 43 ptn uit 7 op de 2e plaats in de 4e klas en heeft nog alles in eigen hand.
Het 2e team, ook uitkomend in de 4e klas, won met 9-1 van Renata 5. Marij van Bussel en Marlies van de Broek waren goed voor 3 partijen en Carlijn van de Broek voor 2 partijen. Ook het dubbel (Marij en Marlies) werd binnen gehaald. Ze staan met 42 ptn uit 7 op de 2e plaats.
Het 3e team doet het heel goed. Met 52 ptn uit 7 wedstrijden ligt het kampioenschap voor het grijpen. Afgelopen week werd met 10-0 van MTTV'72-5 (Mierlo) gewonnen. King Shing Yan, Joop Bakker en Toon van Lieshout wisten alle partijen naar zich toe te trekken.
TTV Son en Breugel speelt op maandagavond (19:30- ca 23:00) in D'n Tref op het terrein van Zonhove. Iedereen ouder dan 16 jaar is welkom om een balletje te komen slaan.


Geert Dortmans en Herman Simons Clubkampioen Dubbel2012-06-07

Herman Simons en Geert DortmansHet Clubkampioenschap voor Dubbels van de TTV Son en Breugel werd gespeeld in de vorm van een 7-kamp. Alle deelnemende dubbels speelden dus tegen elkaar. Na 21 prachtige en spannende partijen was het Dubbel Geert Dortmans en Herman Simons uiteindelijk het sterkst. Met het verdedigende spel van Herman en het aanvallende spel van Geert wisten zij alle andere dubbels te verslaan.
Tony Kramer en Chi Fai Cheung eindigden op de tweede plaats en het dubbel Marij van Bussel en Carlijn v.d Broek eervol op de derde plaats.


Herman Simons 50 jaar lid van de NTTB2012-06-06

Op de ALV van de afdeling ZuidWest is Herman Simons gehuldigd vanwege zijn 50 jaar lidmaatschap van de NTTB. Hij kreeg van de Voorzitter van de NTTB Ronald Kramer een mooie pen met inscriptie uitgereikt en een prachtige bos bloemen voor zijn vrouw Toke Simons.


Ria Elshof benoemd tot erelid van de NTTB afdeling ZuidWest2012-06-06

Ria Elshof en Henk SandkuylIn de algemene leden vergadering van de NTTB afdeling ZuidWest op 30 mei 2012 is Ria Elshof benoemd tot erelid van de afdeling ZuidWest.
Ze kreeg door Henk Sandkuyl de bijbehorende onderscheiding (een mooie gouden speld) opgespeld. Natuurlijk was er ook een prachtige bos bloemen voor Leon Elshof.
Ria van harte gefeliciteerd met deze bijzondere onderscheiding.


Team 2 handhaaft zich in de 4e klas door 6-2 winst op Taverbo/Sabo 5. 2012-04-29

De voorjaarscompetitie van de meest snelle, slimme en spannende sport voor jong en oud, Tafeltennis, is afgelopen. De teams van TTV Son en Breugel hebben het redelijk gedaan.
Helaas is het 1e team gedegradeerd naar de 4e klas. Herman Simons (persoonlijk resultaat 50 % winst), Geert Dortmans (29%) en Tony Kramer (23%) mogen in de najaarscompetitie weer proberen kampioen te worden in de 4e klas.
Het 2e team moest een promotie /degradatie wedstrijd spelen tegen Taverbo/Sabo 5. Door de winst met 6-2 kunnen Marij van Bussel (61%), Carlijn van de Broek (54%), Chi Fai Cheung (33%), Joop Bakker (38%) en Toon van Lieshout (0%) blijven spelen in de 4e klas.
Het 3e team is dankzij de drie winstpartijen in de laatste wedstrijd van onze Ridder in de Orde van Oranje-Nassau Ria Elshof op de 4e plaats geëindigd. Het werd 5-5 tegen Taveres 3 waarmee net genoeg punten werden verzameld. De persoonlijke resultaten van dit team zijn: Ria Elshof 87%, Denny v.d. Heijden 50%, King Shing Yan 44%, Job Ruigrok, 6 % en Adrian Sandu (0%).


Ria Van Harte Gefeliciteerd met je benoeming tot Ridder van Oranje Nassau2012-04-27

Ria Van Harte Gefeliciteerd met je benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje- Nassau


Ria Elshof Ridder in de Orde van Oranje-Nassau2012-04-27

Koninklijke onderscheiding voor mevr. M.A.S. Elshof – van den Akker
Benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau


Mevrouw Ria Elshof – van den Akker (66 jaar) heeft zich op verschillende manieren bijzonder verdienstelijk gemaakt voor de samenleving. Zij zet zich als vrijwilliger al jaren in op het terrein sport.

Mevrouw Elshof was lid van het organisatieteam van de Wereldkampioenschappen Tafeltennis 2011 in de Ahoyhallen te Rotterdam. Deze kampioenschappen vonden plaats van 7 tot en met 15 mei 2011 en werden gehouden onder auspiciën van de internationale Tafeltennisfederatie (ITTF). Er waren ruim 700 deelnemers uit 140 leden. De organisatie startte in maart 2010 met de voorbereidingen. Mevrouw Elshof coördineerde de inzet van de vrijwilligers.
Dit houdt in het, voorafgaand aan het WK, verwerven, administreren, indelen qua capaciteiten en informeren van de vrijwilligers. Met vele honderden vrijwilligers “from all over the world” heeft ze vooraf contact gehad. Tijdens de wereldkampioenschappen zelf was zij van s'morgens 07.00 uur tot;s'avonds 24.00 uur in de Ahoyhallen om alles soepel te laten verlopen. Vanuit de vrijwilligersruimte in Ahoy, die – naar haar voornaam – Villa Ria was genoemd, coördineerde zij al haar vrijwilligers.
Tijdens het laatste weekend werd – voor de eerste keer – ook een Dutch Open Tafeltennis georganiseerd, voor mensen met een beperking. Daaraan namen circa 300 sporters deel. Ook voor dit evenement coördineerde zij de inzet van de vrijwilligers.
Na afloop van de WK werd mevrouw Elshof door de organisatie uitgeroepen tot de “Koningin van het WK tafeltennis 2011”.

Daarnaast is mevrouw Elshof vanaf 2001 actief in de afdeling ZuidWest (voorheen afdelingen Brabant en Zeeland) van de Nederlandse TafelTennis Bond (NTTB). Zij verzorgt tot op heden de ledenadministratie en de licentieadministratie.
Vanaf 2009 verzorgt mevrouw Elshof ook de Competitieadministratie van de Senioren. De competitiecommissie is – naast het tweemaal per jaar indelen in klassen en poules – ook verantwoordelijk voor de organisatie van de senioren- en juniorencompetitie in Brabant en Zeeland.
De NTTB afdeling ZuidWest heeft haar benoemd tot Lid van Verdienste.

Vanaf 1982 tot in mei 2001 was mevrouw Elshof op diverse terreinen actief bij de Afdeling Brabant van de Nederlandse TafelTennis Bond.
Van 1982 tot in 1992 was zij lid van de competitiecommissie. Van 1990 tot in 2001 was zij bestuurslid, in de functie van secretaris. En van 1992 tot in 2001 was zij tevens belast met de ledenadministratie. Mevouw Elshof hield naast de database in het door de Bond aangereikte systeem een eigen database bij, die extra nuttige functionaliteiten opleverde, zoals o.a. het Bestuursboek, overzichten en adresstickers. Met name het Bestuursboek is uniek binnen de NTTB. Van januari tot en met mei 2011 verzorgde zij, in het kader van het fusietraject tussen Brabant en Zeeland, ook de ledenadministratie van de afdeling Zeeland.

Mevrouw Elshof was in 1978 medeoprichtster van de Tafeltennisvereniging Son en Breugel. Zij startte in het eerste damesteam en is tot op heden actief spelend lid. Dankzij haar bemoeienis en haar voortdurende aanwezigheid bestaat de vereniging nog steeds. Zij is vanaf 1978 bestuurslid van de vereniging en had zij algemene taken, variërend van jeugdopvang tot zaalinrichting. Het officiële bestuurslidmaatschap eindigde na 10 jaar, maar zij is nog steeds wedstrijdsecretaris. Zij volgde diverse cursussen, voor toernooileider en jeugdtrainer en zij haalde een horecadiploma voor het runnen van de eigen kantine.
In 1988 benoemde de TTV Son en Breugel haar tot Lid van Verdienste, als dank voor haar bestuurlijke activiteiten.

Daarnaast verrichtte mevrouw Elshof nog talloze vrijwilligersactiviteiten bij verschillende activiteiten en evenementen, onder andere, De Brabants Tafeltennis Kampioenschappen in Sint-Michelsgestel (1987), de allereerste Welpenactiviteit (kinderen van 6 tot 8 jaar) van de NTTB bij TTV Son en Breugel (1989), de Europeese Kampioenschappen Tafeltennis in Eindhoven (1998), de “European Veterans Championships Table Tennis 2007” in Rotterdam, de Senior Games 2009 in Zeeland en de jaarlijkse Nederlandse kampioenschappen tafeltennis in Eindhoven.

In 1985 ontving mevrouw Elshof van de gemeente Son en Breugel de Sportwaarderingsprijs voor haar inzet en toewijding op sportgebied.


Verlies voor Team 1 (2-8), winst voor team 2 met 6-42012-04-07

Opnieuw moest het 1e team van TTV Son en Breugel een nederlaag slikken. Tegen TTCV Herwaarden 7 werd het 2-8. Alleen Herman Simons wist 2 potten te winnen. Tony Kramer en Chi Fai Cheung verloren hun 3 wedstrijden. Met 25 ptn. uit 8 is aan degradatie naar de 4e klas nog nauwelijks te ontkomen.
Het 3e team deed het een stuk beter. Met 6-4 werd het 11e team van TTCV Herwaarden verslagen. “Old Lady” Ria Elshof was goed voor 3 partijen, King Shing Yan trok 2 potten naar zich toe en Job Ruigrok verloor al zijn wedstrijden. Met 37 uit 9 wordt de strijd om de 4e plaats nog spannend.


Verlies voor alle teams Son en Breugel2012-04-01

Tegen de sterkste opstelling van TTV Irene 5 had het 1e team van TTV Son en Breugel geen schijn van kans. Na nederlagen van Geert Dortmans en Herman Simons kwam er nog even hoop door winst van Tony Kramer maar daarna was het verlies op verlies. Alleen Herman wist de laatste partij nog naar zich toe te trekken zodat het 8-2 werd.
Het 2e team verloor met 4-6 net aan tegen NTTV 2. De iets tegenvallende Marij van Bussel en Carlijn v.d. Broek waren slechts goed voor 1 winstpartij. Chi Fai Cheung won 2 potten maar omdat het dubbel (Marij en Carlijn) verloren ging werd het toch een nederlaag.
Het 3e team speelde tegen Taverbo 6 en verloor met 7-3. King Shing Yan en Denny v.d Heijden wonnen ieder één partij en samen het dubbel. Job Ruigrok gaat wel beter spelen maar het is nog onvoldoende voor winstpartijen.


Eerste winst voor Team 1 (7-3)2012-03-22

Na de krappe nederlaag (4-6) tegen Never Dispair 7 zijn de tafeltennissers van het 1e team er in geslaagd een wedstrijd te winnen. Tegen De Zwaantjes 2 (St. Michielsgestel) werd het met 7-3 een zeer verdienstelijke eerste overwinning in de 3e klas. Geert Dortmans begon met winst tegen J.Sluiter waarna Tony Kramer er 2-0 van maakte. Herman Simons kwam in zijn partij tegen Buring met 0-2 achter maar haalde ondanks een paar gekneusde ribben toch de 3 volgende games binnen. Het Dubbel (Dortmans –Kramer) werd verloren maar Simons en Dortmans zette de winstreeks weer voort waarmee een gelijkspel verzekerd was. Het team wilde echter meer en kreeg dat ook. Door opnieuw een overwinning van Simons en Kramer kwam de stand van 7-2 op het boord. Jammer was het dat in de laatste partij Dortmans geblesseerd raakte aan zijn schouder waardoor hij niet alles kon geven. Het team staat nu met 21 uit 6 op de 6e plaats in de 3e klas.
Het 2e team heeft het moeilijk. Tegen koploper Schijndel 2 werd met 9-1 verloren. Alleen Joop Bakker (70) wist één partij naar zich toe te trekken. Met 17 uit 5 staat dit team halverwege de competitie op de laatste plaats.
De 6e klassers moesten tegen Unicum 12 een kleine nederlaag slikken (4-6). King Shing Yan (1x), Denny v.d Heijden (2x) en het dubbel haalde de punten binnen. Adrian Sandu moest het zonder winst doen. Het team staat met 28 uit 7 op de 5e plaats.


Verlies voor de teams 1, 2 en 3 met resp. 4-6; 4-6 en 7-32012-03-11


Het 1e team van TTV Son en Breugel heeft tegen JCV 5 (Vught) een kleine nederlaag geleden (4-6). Na verlies van Geert Dortmans begon Tony Kramer met een mooie overwinning tegen J. de Weert in 5 games (13-11, 5-11, 11-13, 16-14 en 12-10). Herman Simons verloor maar won wel samen met Geert Dortmans zeer verrassend het dubbel. Toen de in bloedvorm verkerende Tony Kramer nog een wedstrijd won en ook Simons een punt pakte stond het 4-5.
Alle ogen waren gericht op Geert Dortmans die er in de laatste wedstrijd 5-5 van zou kunnen maken. Maar helaas het lukte net niet. Hij liet te veel invloeden van buiten toe waardoor de concentratie even weg viel. En dat koste hem de partij (7-11, 11-8, 8-11, 11-6, 9-11).
Ook het 2e team verloor met de kleinst mogelijke nederlaag (4-6) tegen Rally 2 (Wijk en Aalburg). Carlijn v.d. Broek en Chi Fai Cheung wonnen ieder zeer netjes 2 partijen. Toon van Lieshout moet nog aan zijn nieuwe plank wennen, hij moest driemaal het onderspit delven en verloor ook samen met Chi Fai Cheung het dubbel.
Het 3e team trad helaas aan met slechts 2 spelers. Het werd 7-3 voor TTV Smash'73. Maar het goede nieuws was dat Job Ruigrok één wedstrijd won en bijna twee. Deze pot verloor hij net aan in de 5e gamer met 11-9. Ria Elshof was goed voor 2 wedstrijden ondanks haar blessure.


Geert Dortmans Clubkampioen 20122012-02-28

Geert Dortmans Clubkampioen TTV Son en Breugel

De tafeltennissers van TTV Son en Breugel streden om het kampioenschap in driemaal een vierkamp. De winnaars en de beste verliezer gingen over naar de halve finales. Winnaars van de 4-kampen werden na felle strijd Tony Kramer, Geert Dortmans en Herman Simons. De beste verliezer werd Chi Fai Cheung die in een onderling duel Denny v.d. Heijden versloeg in 4 games.
In de halve finale versloeg Geert Dortmans met solide spel Tony Kramer in 3 games (11-9; 11-9; 11-6). In de andere halve finale had Herman Simons behoorlijk wat moeite met Chi Fai Cheung, maar het verdedigende spel en de vastheid van de veteraan won het toch van de jeugdige aanvalsgolven.
De finale tussen Dortmans en Simons was een mooie pot. Simons begon met winst (6-11) maar moest toch weer in de volgende games het hoofd buigen voor de smashes van Dortmans. Hiermee werd Geert Dortmans opnieuw Clubkampioen van TTV Son en Breugel


Verlies voor team 1 met 9-1 en team 2 met 4-6 2012-02-11

Verlies voor TTV Son en Breugel

Het gaat niet goed met de prestaties van het 1e team van TTV Son en Breugel. Uit tegen TTCV Herwaarden (Veghel) werd met 9-1 verloren. Het enige lichtpuntje was dat Herman Simons zijn partij tegen Berry van Doorn won in 5 games. Hiermee haalde hij van Doorn van zijn 100% af. Het dubbel (Kramer-Simons) was een spannende pot maar werd toch in 5 games door Herwaarden binnen gehaald. De andere wedstrijden werden door Tony Kramer, Herman Simons en invaller Toon van Lieshout, ondanks hun inzet, duidelijk verloren.
Het 2e team verloor net aan (4-6) tegen Return Oss 4. Hier haalde Joop Bakker met zijn sterk verdedigende spel 2 partijen binnen tegen Ferdie v.d. Berg en Cas v Zoest. Ook Chi Fai Cheung won van v.d. Berg maar moest in de andere partijen zijn meerdere erkennen. De derde man Toon van Lieshout had na zijn knappe winst in het dubbel met Joop Bakker al zijn kruit verschoten. Zijn 3 partijen gingen allen in 4 games verloren.


Verlies voor Team-1 ( 2-8) en Team 2 (3-7) en gelijkspel voor Team 3 2012-02-03

Het 1e team, spelend in de 3e klas NTTB afd. ZuidWest, heeft met 2-8 verloren van Irene 5 (Tilburg).
Tony Kramer begon met een ongelukkige nederlaag tegen H.Choi in 5 games (11-7; 9-11; 7-11; 11-7; 7-11). Daarna verloor Herman Simons kansloos van Thijs Pellis , Geert Dortmans moest zijn meerdere erkennen in 5 games tegen Joep Jonkers en ook het dubbel (Kramer en Dortmans) werd verloren. In de volgende pot bracht Herman Simons weer enige hoop door met tactisch spel te winnen van H. Choi. Helaas was dat slechts een tijdelijke opleving. De volgende 4 partijen waren voor de tegenstanders en alleen Geert Dortmans wist één partij te winnen van H.Choi .
Team 2 heeft deze week(5) met 7-3 verloren van NTTV 2, Joop Bakker won heel verdienstelijk 2 partijen, Carlijn v.d. Broek won 1 partij en Toon van Lieshout verloor helaas alles.
Het 3e team deed het een stuk beter. Het behaalde een verdienstelijk gelijkspel (5-5) tegen Taverbo-6 (Eindhoven). King Shing Yan en Denny v.d. Heijden wonnen met snel en slim spel ieder 2 partijen en samen ook het dubbel. Debutant Job Ruigrok speelde verdienstelijk maar verloor zijn laatste pot net in 5 games.
Ik wist niet dat je zo snel zou zijn met stukjes schrijven.Zeer gezellige Kegelavond met Barbecue in Vresselse Hut op 20-1-20122012-01-26

Barbecue in Vresselse HutOp vrijdag 20-1-2012 was het een zeer geslaagde Kegelavond met Barbecue in de Vresselse Hut. Het vlees en de salade smaakte heel goed en de "dorst" werd ook goed gelest. De gezelligheid werd nog extra opgevoerd door de inbreng van de partners van onze leden. Hoewel het niet om de winst ging bij het kegelen werd er toch bijzonder fanatiek gespeeld. Na een voorronde van 3 poules met 6 spelers/speelster gingen de 2 bovenste door naar de winnaarsronde. Hier werd Joop Bakker de uiteindelijke winnaar met 139 punten in 9 beurten met Geert Dortmans op de 2e plaats.
Na het Kegelen was er nog een gezellige kleine after-party maar uiteindelijk ging toch iedereen (rechtstreeks??) naar huis.
Een bijzonder dankwoord gaat uit naar Denny van der Heijden en King Shing Yan die deze avond perfect geregeld hebben.


Gelijkspel voor Team 2 TTV Son en Breugel2012-01-26

Mark Enthoven tegen Marij van BusselGelijkspel voor Team 2 TTV Son en Breugel

Het 2e team, spelend in de 4e klas NTTB afd. ZuidWest, heeft na een zeer spannende wedstrijd een verdienstelijk gelijkspel behaald tegen OTTC-4 (Oss).
Na winst in 5 games van Carlijn v.d. Broek op (achterneef) Mark Enthoven verloor Joop Bakker van Sjo-Wah Lain (in 5 games). Marij van Bussel pakte daarna Hanneke v.d. Horst in 5 games en ook het dubbel (Carlijn en Marij) werd door TTV Son en Breugel gewonnen. Helaas verloor Joop Bakker de volgende partij maar de meiden Van de Broek en Van Bussel brachten de stand weer op 5-3. Vervolgens ging het fout. De drie volgende partijen werden net aan verloren,(Marij verloor van achterneef Mark Enthoven) zodat de uitslag 5-5 werd. In deze spectaculaire wedstrijd werden maar liefst 7 van de 10 partijen in 5 games gespeeld.


André v.d Wal winnaar Open-Tafeltennistoernooi TTV Son en Breugel2012-01-17

Van links naar rechts André en HermanAndré v.d Wal winnaar Open-Tafeltennistoernooi TTV Son en Breugel

Het Open-Tafeltennistoernooi van TTV Son en Breugel was een heel geslaagd toernooi. De competitiespelers/speelsters speelden een 5- en een 6-kamp terwijl de recreatiespelers/ speelsters de strijd uitvochten in een 5-kamp.
Na mooie en spannende wedstrijden stonden in de 6-kamp Annemieke van den Broek, Herman Simons en Geert Dortmans gelijk met elk 4 gewonnen wedstrijden. Simons had verrassend gewonnen van Van den Broek maar verloren van Dortmans. De onderlinge telling van het aantal gewonnen games bracht Herman Simons als winnaar naar voren en Annemieke van den Broek als tweede. In de andere 5-kamp werd André van de Wal ongeslagen winnaar met James Geraerts als tweede.
In de Finale stonden de ex-ploeggenoten André van de Wal (MCS-Veldhoven) en Herman Simons (TTV Son en Breugel) tegenover elkaar. Hoe Simons ook zijn stinkende best deed, hij redde het niet met zijn verdedigende spel tegen de hard aanvallende Van de Wal. Met 11-9; 11-6; en 11-7 werd André van de Wal de verdiende winnaar van de Open-TT-Son en Breugel. De strijd om de 3e plaats was voor Annemieke v.d. Broek.
In de recreatieve groep was de strijd niet minder fel. Hier werd Denny van der Heijden ongeslagen winnaar met Fanny Busser op een verdienstelijke 2e plaats.
Ter afsluiting sprak de voorzitter Tony Kramer een mooi dankwoord en reikte hij de prachtige bekers uit aan de winnaars.


Uitnodiging Open Tafeltennistoernooi TTV Son en Breugel2012-01-03

De nieuwe speelzaal van TTV Son en Breugel in Zonhove genaamd MFC D'n Tref Hierbij nodigen wij u uit als oud-lid van de TTV Son en Breugel om mee te doen aan het Open Tafeltennistoernooi in de nieuwe speelzaal MFC D'n Tref op het terrein van Zonhove (Nieuwstraat 70). Het toernooi is op maandag 16 januari en begint om 20:00. Als je mee wilt doen stuur dan een E-mail aan h.simons64@upcmail.nl met je naam en adres voor 13 januari.
Tot voor kort speelde de TTV Son en Breugel met veel genoegen in de kantine van Bakker Fijnmetaal (nogmaals bedankt Joop Bakker). Maar deze zaal was wel erg krap. De nieuwe sportzaal in Zonhove biedt veel meer ruimte. Er is plaats voor 4 tafels en een gezellig zitje. In de ontmoetingsruimte van D'n Tref is bovendien een bar met zeer vriendelijke bediening en zeer redelijke prijzen.
TTV Son en Breugel is klaar voor de ontvangst van nieuwe leden die deze snelle, slimme en spannende sport voor jong en oud willen beoefenen. Je kunt zowel in competitieverband als op recreatief niveau spelen. Meer informatie vind je op onze website: www.ttv-sonenbreugel.nl


Team 2 helaas gedegradeerd naar 5e klas2011-12-14

Het is heel jammer, maar het 2e team van TTV Son en Breugel is door verlies tegen Wilvo Bergeijk-6 gedegradeerd naar de 5e klas.
Het begon goed met een overwinning van Chi-Fai Cheung maar daarna werden 5 partijen op rij verloren. Vooral Joop Bakker(28%) liet het liggen. Ondanks een voorsprong van 10-8 in de 5e game werd met 11-13 verloren. Bij de stand 3-5 tot stand gekomen door winst van Carlijn v.d. Broek (44%) en Joop Bakker gloorde nog enige hoop. Maar helaas, onder de ogen van niet spelend teamlid Toon van Lieshout (13%) trok Joop Bakker opnieuw met 14-16 in de 5e game aan het kortste eind. Hierdoor werd de degradatie definitief. Hopelijk kan dit verlies het volgende seizoen weer worden goed gemaakt. Marij van Bussel (67%) is er dan ook weer bij.Team 1 Kampioen in 4e klas2011-12-03

Herman Simons, Tony Kramer en Geert DortmansHet 1e team van TTV Son en Breugel, bestaande uit Herman Simons, Geert Dortmans en Tony Kramer, zijn dankzij een eclatante overwinning met 10-0 op JCV-10 (Vught) kampioen geworden in de 4e klas NTTB afd. ZuidWest. Met 67 punten uit 10 wedstrijden haalden zij 3 punten meer binnen dan de concurrent Attaque-3 uit St Oedenrode. Ook de invallers Carlijn v.d. Broek, Marij van Bussel, Chi Fai Cheung en Toon van Lieshout deelden in de feestvreugde. Zij haalden voor dit team 10 punten uit 12 partijen binnen.
In de persoonlijke resultaten was Herman Simons met een winstpercentage van 81% de beste daarna kwam Geert Dortmans met 67% en Tony Kramer met 50%. Het team promoveert het volgend seizoen naar de 3e klas.

Het 2e team speelt op 9 december in Veghel tegen TTV Bergeijk-6 voor behoud van een plaats in de 4e klas. Supporters zijn in de zaal van TTCV Herwaarden natuurlijk van harte welkom.

Het 3e team tenslotte is er in geslaagd haar plaats in de 6 klas te behouden. Dankzij een zwaar bevochte overwinning (2-8) op Budilia-9 veroverden zij net één punt meer dan De Meppers (Heeze) Hierdoor zijn King Shing Yan, Denny v.d. Heijden, Adrian Sandu, Fanny Busser en Ria Elshof op de veilige 4e plaats geëindigd in de 6e klas.


Opnieuw verlies voor TTV Son en Breugel2011-11-24

Opnieuw heeft het 1e team van TTV Son en Breugel een nederlaag geleden. Tegen TTCV Herwaarden (Veghel) werd met 6-4 verloren. Tony Kramer beleefde een slechte avond met drie verliespartijen. Geert Dortmans won van Gerard Hendriks en Jan van der Lans maar moest zijn meerdere erkennen in Chris Mouwen. Geheel onverwachts verloor Herman Simons van Hendriks maar hij revancheerde zich door van Van der Lans te winnen en zeer verrassend ook Mouwen aan zijn zegekar te binden.
Het kampioenschap in de 4e klas is nog haalbaar door het gelijke spel van Attaque tegen NTTV. Maar dan moet wel met tenminste 8-2 van JCV (Vught) gewonnen worden.
Het 2e team heeft de 5e plaats in de 4e klas L veilig gesteld. De kleine nederlaag (4-6) tegen mede degradatiekandidaat MCS ttv Veldhoven-7 was net voldoende om de tegenstander naar de 6e plaats en degradatie te verwijzen. Marij van Bussel was hier de “woman of the match” met 3x winst. Chi Fai Cheung won één partij en Joop Bakker helaas geen enkele. Het team heeft in een promotie/degradatie wedstrijd nog de kans om in de 4e klas te blijven


Pijnlijke nederlaag voor TTV Son en Breugel2011-11-24

Pijnlijke nederlaag voor TTV Son en Breugel

Het 1e team van TTV Son en Breugel heeft tegen Attaque uit St Oedenrode met 3-7 een pijnlijke nederlaag geleden. Het team blijft nog boven aan staan maar de voorsprong op Attaque is geslonken van 7 naar 3 punten.
Vooral voor Tony Kramer was het een teleurstellende avond. In al zijn partijen ging de 5e game met minimaal verschil verloren (resp. 14-16; 9-11 en 14-16). Wel moet worden gezegd dat het met een paar sorryballen behoorlijk tegen zat. Bij Geert Dortmans liep het ook niet zo lekker, hij won alleen van Peter Verhagen. De 3e man van het team, Herman Simons, moest ook een veer laten. Uit won hij nog 3 partijen maar thuis moest hij zijn meerdere erkennen in Menno van Os.
Son en Breugel 3 verloor met 4-6 van Unicum 13. King Shing Yan en Denny v.d Heijden wonnen knap ieder 2 partijen. Adrian Sandu moest driemaal het onderspit delven. Verder werd ook het dubbel verloren.


Winst voor Team 1 met 9-1 tegen Een en Twintig2011-10-27

Mascotte WK 2011TTV Son en Breugel blijft winnen

Het 1e team van TTV Son en Breugel blijft winnen. In D'n Tref op Zonhove werd tegen Een en Twintig -4 met maar liefst 9-1 gewonnen. De eerste wedstrijd begon slecht met een verlies van Tony Kramer tegen Panisa Tummiengdon, maar daarna ging het een stuk beter. De herstelde Geert Dortmans won in 5 games net aan van Jenny Beerkens, had het wat makkelijker tegen Panisa en haalde ook tegen Dirk van der Venne, weliswaar moeizaam maar toch, de volle buit binnen. Herman Simons deed hier niet voor onder en won soeverein zijn drie partijen. Tony Kramer herstelde zich goed en won nog 2 partijen. Samen met Herman werd ook nog het dubbel uit het vuur gesleept. Team 1 staat nu in de 4e klas NTTB ZuidWest fier aan kop met 50 ptn uit 7 wedstrijden.
Het 3e team had tegen Deurne 6 weinig in te brengen. Alleen Denny v.d. Heijden en King Shing Yan wonnen ieder een partij. De pas vader geworden Adrian Sandu trok 3x aan het kortste eind. Met 25 uit 7 staat dit team op de 5e plaats.


Team 1 van TTV Son en Breugel aan kop in 4e klas2011-10-25

De Tafeltennissers van team-1 blijven het goed doen. Deze week werd met ruime cijfers (3-7) van NTTV (Nuland) gewonnen. In de thuiswedstrijd was het nog 5-5 geworden. Herman Simons en Tony Kramer begonnen goed met ieder een winstpartij. Daarna verloor onze invaller Toon van Lieshout van John Smits maar dat was min of meer ingecalculeerd. Het dubbel (Tony en Herman), dat steeds beter op elkaar ingespeeld raakt, won vervolgens waardoor de stand 1-3 werd. Verrassend was dat daarna Toon (heel knap) nog twee partijen pakte waardoor samen met de 2 partijen van Herman en Tony de ruime winst werd binnen gehaald.
Het 2e team speelde tegen koploper Taverbo/Sabo 4. Heel verdienstelijk werd met slechts 4-6 verloren. Carlijn won 2 partijen, Marij één en Joop geen partij. Het dubbel met de nichtjes Carlijn en Marij werd door zeer sterk spel in winst omgezet.
Het 3e team won met 4-6 van de Meppers 5 (Heeze). King Shing Yan, Denny v.d. Heijden en “moeder” Ria Elshof wonnen ieder 2 partijen. Het dubbel werd verloren.


Team 1 wint met 10-0, team 2 verliest met 2-8, team 3 wint met 8-22011-10-12

Tafeltennis uitslagen week 41

Het 1e team van Tafeltennisvereniging Son en Breugel heeft met 10-0 een mooie overwinning geboekt op JCV-10 uit Vught. Het team staat nu in de 4e klas fier aan kop met 34 punten uit 5 wedstrijden. Tegen JCV won Herman Simons, Tony Kramer en invalster Marij van Bussel elk drie partijen. Het dubbel was moeilijk maar ook deze partij werd aan de zegekar gebonden.
Het 2e team ook spelend in de 4e klas heeft het moeilijk. Afgelopen week werd met 8-2 verloren van het onderaanstaande MCS Veldhoven-7. Alleen Chi-Fai Cheung en Carlijn v.d. Broek wisten één partij te winnen. Toon van Lieshout moest 3x het onderspit delven.
Beter ging het met het 3e team. Deze wonnen met 8-2 van Budilia 9. Hiermee verlaten ze de laatste plaats in deze 6e klas poule. Adrian Sandu won zijn eerste partij in de competitie, hij gaat steeds beter spelen en hopelijk smaakt deze overwinning naar meer. King Shing Yan was goed voor 3 partijen en veterane Ria Elshof deed hier niet voor onder. Met haar noppenrubber weet ze nog steeds vele tegenstanders te overtroeven


Winst voor Team 1 met 4-6, verlies van Team 2 met 3-72011-09-29

Het 1e team van Tafeltennisvereniging Son en Breugel blijft ongeslagen. In St Oedenrode werd na een heftige strijd met 4-6 gewonnen van Attaque-3.
Herman Simons begon met een moeizame overwinning op Peter Verhagen (5 games) waarna Tony Kramer en Geert Dortmans de punten moesten afstaan. Ook het dubbel (Kramer-Simons) ging in 4 games verloren. Maar het team vocht zich terug tot 3-3 door overwinningen van Herman Simons op Leon Huijberts en Geert Dortmans op Peter Verhagen. Vervolgens kon Tony Kramer het niet bolwerken tegen Menno Van Os (11-9; 11-9; 11-9). De stand werd weer gelijk getrokken door Dortmans die, tegen zijn natuur in, door heel rustig te blijven schuiven de partij tegen Verhagen naar zich toe trok. Simons bracht de stand op 4-5, hij frustreerde zijn tegenstander met zijn verdedigende spel zodanig dat deze het in de 4e game maar opgaf (2-11).
Aan Kramer de taak om de winst binnen te slepen. En dat deed hij zeer overtuigend. In 3 games (4-11; 8-11; 8-11) werd de verdediger Verhagen met aanvallend spel zoek geslagen.

Het 2e team heeft zijn draai nog niet gevonden. Het verloor met 3-7 van Renata 6. Carlijn v.d. Broek stelde een beetje teleur door 3 verliespartijen. Toon van Lieshout haalde één punt binnen en Marij van Bussel, ongetraind maar wel uitgerust van vakantie, trok tweemaal aan het langste eind.


TTV Son en Breugel in nieuwe zaal2011-09-27

De speelzaal van TTV Son en Breugel is verhuisd van de kantine van Bakker Fijnmetaal naar het MFC D'n Tref op het terrein van Zonhove (Nieuwstraat 70).
In deze ruime zaal is het 1e team van TTV Son en Breugel de NTTB competitie, afd. ZuidWest 4e klas, gestart met een gelijk spel (5-5) tegen NTTV uit Nuland.
Tony Kramer en Herman Simons begonnen met een overwinning maar Geert Dortmans moest in zijn eerste wedstrijd gelijk het onderspit delven. Ook het dubbel (Tony en Geert) ging verloren. Herman Simons maakte er 3-2 van, maar daarna ging het mis. Alle teamleden moesten een nederlaag slikken zodat de stand 3-5 op het boord kwam. TTV Son en Breugel vocht zich echter terug door overwinningen van Dortmans en Kramer waardoor het 5-5 werd.
Het 3e team uitkomend in de 6e klas verloor met 2-8 van Meppers 5 uit Heeze. Het was voor de twee debutanten, Fanny Busser en Adrian Sandu even wennen in deze competitie. Hoewel al hun wedstrijden verloren gingen boden ze behoorlijk tegenstand. De 2 punten werden binnen gehaald door Denny van der Heijden.
TTV Son en Breugel speelt op maandagavond van 19:00 tot ca 23:30. De zaal is op het terrein van Zonhove (Nieuwstraat 70) in het MFC D'n Tref.
Kom gerust eens langs om een balletje te slaan. Inlichtingen Ria Elshof 0499-476222. Zie ook: www.ttv-sonenbreugel.nl


TTV Son en Breugel in nieuwe zaal2011-09-27

TTV Son en Breugel in nieuwe zaalDe speelzaal van TTV Son en Breugel is verhuisd van de kantine van Bakker Fijnmetaal naar het MFC D'n Tref op het terrein van Zonhove (Nieuwstraat 70).
In deze ruime zaal is het 1e team van TTV Son en Breugel de NTTB competitie, afd. ZuidWest 4e klas, gestart met een gelijk spel (5-5) tegen NTTV uit Nuland.
Tony Kramer en Herman Simons begonnen met een overwinning maar Geert Dortmans moest in zijn eerste wedstrijd gelijk het onderspit delven. Ook het dubbel (Tony en Geert) ging verloren. Herman Simons maakte er 3-2 van, maar daarna ging het mis. Alle teamleden moesten een nederlaag slikken zodat de stand 3-5 op het boord kwam. TTV Son en Breugel vocht zich echter terug door overwinningen van Dortmans en Kramer waardoor het 5-5 werd.
Het 3e team uitkomend in de 6e klas verloor met 2-8 van Meppers 5 uit Heeze. Het was voor de twee debutanten, Fanny Busser en Adrian Sandu even wennen in deze competitie. Hoewel al hun wedstrijden verloren gingen boden ze behoorlijk tegenstand. De 2 punten werden binnen gehaald door Denny van der Heijden.
TTV Son en Breugel speelt op maandagavond van 19:00 tot ca 23:30. De zaal is op het terrein van Zonhove (Nieuwstraat 70) in het MFC D'n Tref.
Kom gerust eens langs om een balletje te slaan. Inlichtingen Ria Elshof 0499-476222. Zie ook: www.ttv-sonenbreugel.nl


Verhuizing naar Zonhove een feit!2011-08-27

VerhuizingVanochtend was het dan toch zover. De tafeltennistafels zijn van Bakker Fijnmetaal verhuisd naar D'n Tref op het terrein van Zonhove. Joop, Toon, Denny en Tony hebben dit verzorgd.

We hadden weliswaar wat kleine obstakels. De heftruck bleek niet hoog genoeg te komen. Dus moesten we de tafels de trap af sjouwen. Gelukkig kregen we hierbij assistentie van de jongens van Bakker. (Als jullie dit lezen: heel erg bedankt nog!).

Verder pasten de tafels maar ternauwer nood in het busje. Maar met wat handig draaien en tillen, hebben we ze er toch in gekregen.

Hoewel het busje eerder was vertrokken dan Denny en Tony, bleken laatstgenoemde toch eerder bij D'n Tref te zijn. Welke omweg Joop en Toon hebben genomen is eigenlijk niet geheel duidelijk, maar uiteindelijke arriveerden zij ook met de tafels en hebben we deze in de mooie zaal van D'n Tref kunnen parkeren.

Al met al, toch vrij soepel. Vanaf nu is iedereen dus welkom in D'n Tref!
Zie 'Lokatie' voor het adres en de routebeschrijving op het terrein van Zonhove.

Namens het bestuur,
Tony Kramer, voorzitter.


2e team kampioen2011-05-28

Het 2e team van TTV Son en Breugel bestaande uit Marij van Bussel, Chi Fai Cheung, Toon van Lieshout en Joop Bakker is kampioen geworden in de 5e klas en promoveert naar de 4e klas NTTB ZuidWest. In de laatste wedstrijd werd met 6-4 gewonnen van Unicum 10 (Geldrop).

Marij van Bussel boekte weer 3 zeges en is met een winstpercentage van 91%
duidelijk de beste is deze klasse. Chi Fai Cheung (65%) won met zeer aanvallend spel 2 partijen en Toon van Lieshout (50%) liet het bij één winstpartij.

Ook Joop Bakker heeft met 75% een flink steentje bij gedragen aan dit kampioenschap. Gefeliciteerd.

De vreugde rond dit kampioenschap werd nog versterkt door het 1e team dat een verrassende overwinning (6-4) boekte op Unicum 6. Hier was het vooral Tony Kramer die er uit sprong. Met zeer fanatiek en geconcentreerd spel wist hij in de 3e klas (voor het eerst in zijn tafeltennisleven) al zijn partijen (3 enkels en het dubbel) te winnen. De 2 overige punten werden binnen gesleept door Herman Simons. Derde man Geert Dortmans had het even niet
en verloor alles.

Ook het 3e team deelde in de vreugde met een mooie overwinning (6-4) op Stiphout. King Sing Yan en Denny v.d. Heijden wonnen ieder 2 partijen en King Fai Yan één partij.


Team 1 gedegradeerd na bloedstollende wedstrijd2011-05-28

De promotie/degradatie wedstrijd tegen Stiphout 7 was een bloedstollende krankzinnige partij waarin de kansen steeds keerden. 7 partijen werden pas in 5 games beslist.

Het begon met een nederlaag van Geert Dortmans tegen Van de Burgt maar Tony Kramer en Herman Simons brachten de stand weer op 2-1. Daarna werd het dubbel (Dortmans-Kramer) net in 5 games verloren van Van de Burgt-Van Grootel.
Ook Kramer verloor. Maar nu werd de stand weer door Dortmans en Simons omgebogen naar 4-3. Vervolgens ging het even mis en werden 2 wedstrijden op rij verloren (Kramer tegen Van Grootel) en Simons tegen Van de Burgt). Dortmans herstelde het weer door winst in 4 games op Meulendijks. De stand kwam daardoor op 5-5 met ook een gelijk aantal gewonnen games.

Het aantal punten moest toen de doorslag geven. Helaas trok TTV Son en Breugel met 8 punten minder (436-444) aan het kortste end en was degradatie een feit.
Volgens seizoen maar weer kampioen proberen te worden.


Team 1 speelt prom/degr voor behoud plaats in de 3e klas2011-04-19

Door het gelijke spel tegen Veldhoven-3 is het 1e team op de vijfde plaats in de 3e klas R geeindigd. De punten werden binnen gebracht door Geert en (zeer knap) door het dubbel Geert-Tony. De overige 3 punten kregen we kado door het opkomen van Veldhoven met 2 man.29 april spelen we voor behoud in de 3e klas in Veldhoven.


Team 2 op naar het kampioenschap in 5e klas2011-04-08

In de 5e klas van de NTTB competitie ZuidWest heeft het 2e team van TTV Son en Breugel met 1-9 een grote overwinning behaald op Taverbo Sabo 8 (Boxtel). Marij van Bussel en Joop Bakker boekte 3 zeges en Toon van Lieshout 2. Ook het dubbel (van Bussel-Bakker) won. Dit team staat nu fier bovenaan met 52 punten uit 8 wedstrijden en stevent rechtstreeks af op het kampioenschap.
Het 3e team heeft het moeilijk in de 6e klas. Het verloor met 2-8 van Wilvo-Bergeijk 7. Alleen King Shing Yan pakte een puntje in de “enkels”. Het dubbel (King Shin Yan - Denny v.d. Heijden zorgde voor het 2e punt.


Gelijkspel voor Team 12011-04-08

In de 3e klas van de NTTB competitie ZuidWest verloor het eerste team met 6-4 van mede degradatiekandidaat Valkenswaard 4. Het was een pijnlijke nederlaag omdat de thuiswedstrijd nog met 8-2 werd gewonnen. Alleen Tony Kramer speelde op zijn niveau met 2 overwinningen maar Herman Simons en Geert Dortmans stelde teleur met slechts één zege.
Tegen Geenhoven 2 herstelde het 1e team zich door een verdienstelijk gelijk spel (5-5). Opnieuw won Kramer tweemaal, Dortmans ook tweemaal en Simons slechts één keer. Het team staat nu met 27 punten uit 8 wedstrijden op de 5e plaats.
Het 2e team bestaande uit Marij van Bussel, Joop Bakker en Chi Fai Cheung, staat trots bovenaan in de 5e klas met 43 uit 7 met 4 punten voorsprong op Best.
Het 3e team mag ondanks de nederlaag tegen Stiphout 10 (8-2) toch meedoen aan de promotiegroep. Dit dankzij de verrassende nederlaag van Veldhoven 17 met 0-10 tegen Een en Twintig 6.


Team 1 verlies 4-6, team 2 gelijk, team 3 winst 1-9.2011-03-20

Afgelopen week heeft het 1e team van TTV Son en Breugel een kleine nederlaag (4-6) geleden tegen Budulia 3 (Budel). De wedstrijd begon met twee nederlagen voor resp. Tony Kramer tegen Marja Smolenaers en de weer herstelde Geert Dortmans tegen Harry Claassen. Daarna kwam Herman Simons achter de tafel. Hij won met zijn verdedigende spel van Nicole de Weerdt en samen met Tony Kramer ook zeer verrassend het dubbelspel. Vervolgens ging het mis. Er werd driemaal verloren zodat de stand van 2-2 veranderde in 2-5. Toch vocht Son en Breugel zich nog terug tot 4-5 dankzij overwinningen van Dortmans op de Weerdt en Simons op Smolenaers. Jammer was het dat Kramer in de laatste wedstrijd tegen Claassen, ondanks goed spel, het niet redde.
Het 2e team speelde uit tegen Unicum met 5-5 gelijk. Marij van Bussel en Joop Bakker waren ieder goed voor 2 partijen en Toon van Lieshout haalde één wedstrijd binnen. Het dubbel (Lieshout - van Bussel) ging verloren.
Bijzonder was de overwinning van het 3e team met 1-9 op Budilia 9. Invalster Ria Elshof haalde 3 overwinningen binnen, Denny v.d Heijden deed hier niet voor onder en King Shing Yan was goed voor 2 partijen.


Tussenstanden2011-03-02

Halverwege de Tafeltenniscompetitie staat het eerste team van TTV Son en Breugel op de 5e plaats met 14 puntent uit 5 wedstrijden. Als je bedenkt dat dit team slechts één keer op volle sterkte heeft gespeeld valt het resultaat nog mee. Het 2e staat met 23 uit 4 op de eerste plaats en het 3e team op de 5e plaats met 17 uit 4.
Afgelopen week verloor het 1e team geflatteerd met 0-10 van Veldhoven 3. Herman Simons kwam nog dicht bij de winst met twee partijen in 5 games en zelfs een matchpoint. Maar helaas de winst werd niet binnen gehaald. Ook Tony Kramer verloor een wedstrijd in 5 games. Invalster Marij van Bussel moest ook drie keer het onderspit delven.
Het 2e team behaalde met 8-2 een mooie overwinning op MTTV'72-3. Chi Fai Cheung en Marij van Bussel wonnen ieder 3 partijen en Toon van Lieshout één partij.
Het derde team won met 7-3 verdiend van Meppers-5 uit Heeze. King Shing Yan krijgt zijn vorm weer terug en won al zijn 3 partijen. King Fai Yan en Denny v.d. Heijden deden hier met 2 gewonnen wedstrijden niet veel voor onder.


Uitstekende resultaten in de 2e ronde van de competitie2011-02-03

Alle drie de teams van TTV Son en Breugel hebben gewonnen in de tafeltenniscompetitie van de NTTB afd. ZuidWest.
Het eerste team behaalde in de 3e klas met 8-2 een eclatante overwinning op Valkenswaard 4.
Herman Simons begon met verlies tegen E.Slaats, waarna Tony Kramer en Geert Dortmans door 2 overwinningen de stand op 2-1 brachten. Het dubbel Simons - Dortmans was weer ouderwets goed. Met het aanvallende spel van Dortmans en het verdedigende spel van Simons werd Valkenswaard in 4 games van de tafel geveegd. Kramer verloor hierna van Slaats maar daarna waren alle punten voor Son en Breugel door winst van Dortmans (2x), Simons (2x) en Kramer (1x).
Het 2e team, uitkomend in de 5e klas, won met 4-6 van TTV Veldhoven-11. Hier was Marij van Bussel de matchwinnaarster met 3 winstpartijen. Joop Bakker was goed voor 2 partijen en Toon van Lieshout haalde het 6e punt binnen.
Het 3e team, dat in de 6e klas speelt, pakte met 6-4 de winst tegen Een en Twintig-6 (Beek en Donk). King Fai Yan was hier de gevierde man met 3 prachtige overwinningen. Denny v.d. Heijden won 2x en King Shing Yan zorgde door zijn winstpartij voor het 6e punt.


Geert Dortmans Clubkampioen 20112011-01-21

De Clubkampioenschappen werden gespeeld in 2 poules van vijf met daarna kruisfinales.
In de eerste poule waren de verrassingen niet van de lucht. Door zeer sterk spel versloeg King Fai Yan de favoriete Marij van Bussel in 5 games. Alleen Geert Dortmans bleef tegen King Fai overeind. Hierdoor won Geert de poule en werd King Fai tweede.
In de andere poule was Denny v.d. Heijden de kampioenendoder. Hij won van toekomstig 3e klasser Tony Kramer maar moest toch tegen de getergde veteraan Herman Simons het onderspit delven.
Een en ander resulteerde in de kruisfinales Geert tegen Denny en Herman tegen King Fai. Geert pakte ondanks de felle tegenstand van Denny de winst in 3 games en ook Herman liet tegen King Fai het kaas niet van zijn brood eten. Het gevolg was dat Denny tegen King Fai moest aantreden voor de strijd om de derde plaats. Na een spannend gevecht met mooie balwisselingen wist Denny, King Fai te verslaan in 4 games (9-11, 11-8, 11-8, en 11-9).
In de finale had Herman weinig kans tegen Geert. Vooral op de harde service van Geert had Herman geen afdoende antwoord. (11-6, 11-6, 11-7). Hiermee prolongeerde Geert Dortmans zijn titel als Clubkampioen van TTV Son en Breugel.

De dubbelkampioenschappen hadden ook een zeer spannend verloop met een onverwacht resultaat. Na een zware strijd werden Ria Elshof en Geert Dortmans uiteindelijk de winnaars en werden Marij van Bussel en King Shing Yan eervol tweede.


Team 1 Kampioen 4e klas, team 2 degradeert naar 5e klas en team 3 naar 6e klas.2010-11-26

TTV Son en Breugel kampioen

Het 1e team van de tafeltennisvereniging Son en Breugel, bestaande uit Geert Dortmans, Tony Kramer en Herman Simons, is overtuigend kampioen geworden in de 4e klas M van de NTTB. Met 65 punten uit 10 wedstrijden bedraagt de voorsprong op Deurne 6 punten.
De laatste wedstrijd tegen Een en Twintig (Berg en Donk) werd eenvoudig gewonnen met 2-8. Geert Dortmans en Herman Simons waren goed voor 3 partijen en het dubbel. Tony Kramer won 1 wedstrijd. Hierdoor zijn de persoonlijke resultaten resp:
Herman Simons: 80%, Geert Dortmans: 70 % en Tony Kramer: 47 %.
Het team promoveert nu naar de 3e klas waaruit het vorig seizoen nog degradeerde.
Het 2e team speelde gelijk (5-5) tegen Veldhoven 11. Marij van Bussel en Toon van Lieshout wonnen 2 partijen en het dubbel. Invalster Ria Elshof moest helaas 3 keer het onderspit delven. Door dit resultaat degradeert het 2e team naar de 5e klas.
Voor het 3e team was er nog een strohalm om degradatie naar de 6e klas te voorkomen. Hiervoor moest van Best 4 met tenminste 7-3 worden gewonnen. Het ging lange tijd goed. Door overwinningen van Chi Fai Cheung, Denny v.d. Heijden, King Fai Yan en het dubbel werd het 4-0. Helaas was voor Denny en King Fai de koek daarna op. Wel wist het team door 2 overwinningen van Chi Fai de allereerste overwinning in deze competitie binnen te slepen. Volgend seizoen gaan ze voor het kampioenschap in de 6 klas.


Eerste nederlaag Team 12010-11-17

Eerste nederlaag 1e team TTV Son en Breugel

Na 7 overwinningen moest het een keer fout gaan. Tegen TTV Veldhoven-9 was het zover. Met 6-4 werd verloren door twee nederlagen van Herman Simons, twee van Tony Kramer en één van Geert Dortmans. Maar niet getreurd. Met nog 2 wedstrijden te gaan staat TTV Son en Breugel nog op de eerste plaats met 6 punten voorsprong op Deurne.
Het 2e team heeft het heel moeilijk. Ondanks de mentale steun van Joop Bakker (na een dijbreuk weer voorzichtig achter de tafel) werd het een 2-8 nederlaag tegen Renata7. Toon van Lieshout en Chi Fai Cheung wisten beide één wedstrijd te winnen. King Shing Yan verloor ondanks moedig tegenspel al zijn wedstrijden.
Het 3e team met Chi Fai Cheung, Denny v.d. Heijden en King Fai Yan verloor met 2-8 van De Zwaantjes (St Michielsgestel). Ze staan met 27 punten uit 8 wedstrijden op de laatste plaats


Geert Dortmans Clubkampioen 20102010-07-19

Geert Dortmans Clubkampioen 2010

Ondanks de warmte werd er op maandag 12 juli 2010 toch gespeeld om het Clubkampioenschap van TTV Son en Breugel.
Heel de vereniging was compleet alleen Herman kon wegens een blessure niet meedoen en Tony kwam wat later als gevolg van een zakendinertje .
Er werd gespeeld in twee poules in de vorm van een 4- en een 5-kamp. In de 4-kamp werd Geert eerste en “good old” Joop tweede. In de andere poule was Chi Fai de winnaar en belandde Toon op de tweede plaats.
In de kruisfinale's schakelde Geert met moeite Toon uit en won Joop verrassende van Chi Fai.
Hierdoor mochten Chi Fai en Toon om de 3e plaats strijden en Geert en Joop om het Clubkampioenschap.
De strijd om de 3e plaats was snel beslecht, Chi Fai won met overtuigend spel van Toon (11-7, 11-8 en 11-9).
Onder grote belangstelling werd de Finale een bikkelhard gevecht. Joop Bakker haalde alle trucs te voorschijn die hij had maar kon na een zware strijd toch niet voorkomen dat Geert aan het langste eind trok (11-7, 9-11, 11-7, 5-11 en 11-9). Hiermee mag Geert Dortmans zich weer een jaar lang de clubkampioen van TTV Son en Breugel noemen.
Tijdens en na afloop van de wedstrijden werd er weer lekker gesmuld van de hapjes en de quich waar Ria Elshof (hartelijk bedankt) voor gezorgd had.


Nieuwe clubkampioenen dubbel!2010-06-01

Afgelopen maandag zijn de clubkampioenschappen dubbel gespeeld. Er werd gespeeld met wisselende partners. Vrijwel geen enkele partij werd in drie games beslist, zodat we wel mogen zeggen dat iedereen zeer aan elkaar gewaagd was.

Uiteindelijk zijn Geert en Toon de glorieuze overwinnaars. Van harte gefeliciteerd! Herman gaat over de officiele prijzen, maar jullie mogen er in ieder geval een jaar over opscheppen!

De volledige uitslag:
1e: Geert en Toon
2e: Joop
3e: Tony, Marij, Denny en King Fai

Het was een leuke, gezellige en spannende speelavond. Iedereen bedankt!


Verdienstelijk gelijkspel voor 1e team TTV Son en Breugel2010-03-19

Verdienstelijk gelijkspel voor TTV Son en Breugel

Het 1e team van TTV Son en Breugel heeft tegen ATTV'71 – 1 (Asten) verdienstelijk gelijk gespeeld. Nadat Tony Kramer in 3 games had verloren van Jean Paul Kanters, behaalde Geert Dortmans en Herman Simons mooie overwinningen op respectievelijk John v.d Heuvel en Peer van Kemenade. Het dubbel met Herman en Tony ging na een zware strijd in 3 games verloren (13-15, 14-16, en 2-11). Vervolgens ging het even wat minder door het verlies van Geert maar het team herstelde zich goed. Door 3 overwinningen op rij van Tony, Herman en Geert werd de stand 5-3 bereikt. Helaas kon het winnende 6e punt niet worden veroverd. Geert verloor van J. P. Kanters (100%) en Tony verloor in 4 games van John v.d. Heuvel (10-12, 11-7, 8-11, en 8-11).
TTV Veldhoven 9 won met 6-4 van het 2e team van TTV Son en Breugel. Marij van Bussel deed het goed met 2 gewonnen partijen, Joop Bakker iets minder met één winstpartij. De 3e man, invaller King Shing Yan, gaf goede tegenstand maar verloor wel zijn wedstrijden.
Chi Fai Cheung was de gevierde man in het 2e team. Toch kon hij met 3 overwinningen niet voorkomen dat het team met 4-6 verloor van Geenhoven 4. Jammer was dat het dubbel (Chi Fai en King Fai Yan net in 5 games verloren ging (11-9, 8-11, 7-11, 11-8. en 6-11). Het 4e punt werd na een uiterste krachtinspanning en een paar “sorryballen” door Denny v.d. Heijden binnen gehaald.


Verslag week 19- 20102010-03-16

Tafeltennis uitslagen week 10

Het 1e team van TTV Son en Breugel heeft het in de 3e klas ZuidWest van de NTTB zeer moeilijk. Afgelopen week werd met 3-7 van Veldhoven 5 verloren.
Tony Kramer begon goed met winst op Bart Muller. Helaas verloor Herman Simons daarna net aan in 5 games tegen Walter Gruyters en ook Geert Dortmans redde het niet tegen Peter van Daal. Het dubbel van Geert en Tony begon sterk (11-7) maar de volgende 3 games werden verloren. Herman Simons vocht terug en bracht met een mooie overwinning op Bart Muller de stand op 2-3 zodat nog alles mogelijk was. Deze hoop op een goed resultaat werd echter door Van Daal (2x) en Gruyters (1x ) de bodem ingeslagen. Daarna wist alleen Geert nog een partij te winnen tegen Muller zodat de eindstand op 3-7 kwam. Dit team heeft nu 8 punten uit 5 wedstrijden.
Ook het 3e team kan in de 4e klas geen potten breken. Tegen Budilia 5 (Budel) werd het 1-9. Alleen Chi Fai Cheung wist één partij te winnen tegen Martijn Seel. King Shing Yan en King Fai Yan verloren al hun partijen ondanks goed tegenspel. Het 3e team heeft nu 7 punten uit 5.
Het 2e team in de 4e klas doet het een stuk beter. Het staat met 25 punten uit 5 wedstrijden stevig in de middenmoot.


Team 3 kampioen, team 2 blijft in 4e klas2009-11-28

Het was een enerverende week voor TTV Son en Breugel. Na het kampioenschap van het 1e team en de eclatante overwinning (9-1) op Veldhoven 11 stond het 2e en 3e team in de belangstelling. Het 2e team ging voor behoud in de 4e klas en het 3e team voor het kampioenschap.

Team 3 begon met de wedstrijd tegen Unicum 12 waarop het 1 punt voorsprong had. Chi Fai beet het spits af en won. Denny verloor daarna, maar King Shing won weer. Het dubbel met Chi-Fai en King Fai, normaal onverslaanbaar, verloor onverwacht zodat de stand weer gelijk werd. Vervolgens pakte Chi Fai en King Shing elk een partij waardoor het kampioenschap binnen bereik bleef. Helaas verloor Denny daarna zijn partij in 5 games met 17-15 in de 5e game. Dat was even slikken, vooral omdat ook King Shing en Denny nog een keer verloren. Gelukkig was Chi Fai in vorm, door zijn winst op H. Ooms werden 57 ptn uit 10 wedstrijden behaald. Dit was genoeg om Unicum te verslaan. Maar nog niet per se genoeg om Best 5 onder zich te houden.
Best 5 moest do 26 nov in Budel tegen Budilia spelen, op dezelfde avond dat team 2 tegen Budilia 5 speelde om behoud in de 4e klas. King Shing was met Toon meegereisd om te kijken hoe Best het er van afbracht. Tot zijn schrik kwam Best met 8-0 voor. 10-0 voor Best zou betekenen dat Best kampioen werd en bij 9-1 zou het “games tellen” worden. Tot opluchting van heel TTV Son en Breugel verloor Best de laatste 2 wedstrijden. Daarmee was Team 3 bestaande uit Chi Fai Cheung, King Shing Yan , King Fai Yan en Denny v.d. Heijden kampioen. Gefeliciteerd en veel succes in de 4e klas.

Team 2 speelde tegen Budilia 5 en moest met 5-5 gelijk spelen om boven Veldhoven 8 te eindigen. Dit lukte helaas niet. Twee keer werd in de 5 games met het kleinst mogelijke verschil verloren. Toon een keer met 14-12 en Marij in de laatste partij met 12-10. Met het verlies van 6-4 moest het onderlinge resultaat tussen Veldhoven 8 en TTV Son en Breugel 2 de doorslag geven. Er was met 7-3 verloren en met 7-3 gewonnen, zodat het aantal gewonnen games de uitslag zou bepalen. Gelukkig had team 2 met Joop Bakker, Marij van Bussel en Toon van Lieshout 2 games meer gewonnen waardoor ze op het nippertje in de 4e klas blijven en geen promotie/degradatie hoeven te spelen. (Gelukkig maar want 2 van de 3 zijn dan op vakantie.)

Alles bij elkaar een prachtig resultaat voor TTV Son en Breugel met in het volgende seizoen 1 team in de 3e klas en 2 teams in de 4e klas.


Son en Breugel 1 kampioen ondanks nederlaag2009-11-15

Het 1e team van TTV Son en Breugel is in de 4e klas M afd. ZuidWest kampioen geworden. Ondanks de 1e nederlaag met 3-7 tegen TTV Veldhoven 7 zijn ze een wedstrijd voor het einde van de competitie niet meer in te halen. Over de wedstrijd zelf is niet veel te melden. Behalve dan dat Geert duidelijk won van Bart Luijkx, Tony met veel geluk van diezelfde Bart won (maar geluk dwing je af) en Herman Eelco Verheijden van ze 100% afhielp.

Het 2e team deed het goed tegen Veldhoven 8 door met 7-3 te winnen. Ze staan nu met 45 uit 9 op een gedeelde 4e plaats. Marij was goed op dreef en won 3 partijen. Toon haalde 2 punten binnen. Joop Bakker won en verloor in 3 games en moest helaas in zijn laatste partij de winst in 4 spannende games afgeven.

Het 3e team is uit vorm. Tegen Budilia 6 werd met 3-7 verloren. Met 52 punten uit 9 staan ze nog 1 punt voor op Unicum-12 en 4 punten op Best-5. Op 23 november wordt het tegen Unicum er op of er onder. Veel succes.


Winst voor team 1 maar verlies voor team 2 en een gelijkspel voor team 3.2009-10-31

Alweer een duidelijke overwinning van team 1 tegen Flash 9. Met 54 ptn uit 7 wedstrijden is het kampioenschap binnen bereik. Tegen Flash 9 won Tony Kramer met opnieuw goed spel drie partijen, Geert Dortmans deed hier niet voor onder. Alleen Herman Simons moest een keer zijn meerdere erkennen maar won wel samen met Tony het dubbel.

Het 2e team heeft het zeer moeilijk. Tegen Flash 7 werd het een pijnlijke nederlaag met 6-4. Joop , Marij en Toon wonnen ieder één partij. Verder werd ook het dubbel (Joop+Marij) gewonnen. Ze staan op de 5e plaats met 8 punten achterstand op nr 4 Budilia-5.

Een gelijkspel was er voor het 3e team tegen Stiphout 8. Chi Fai Cheung won drie partijen, King Shing 2 partijen en King Fai helaas geen enkele. Ook het dubbel met King Fai en Chi Fai ging onverwacht in 5 games verloren. Ze staan nog bovenaan (43 uit 7) maar waakzaamheid is geboden.


Team 1 en 3 winnen, team 2 verliest2009-10-18

De mooie overwinning (3-7) van het 1e team van TTV Son en Breugel op de concurrent Valkenswaard 6 brengt het kampioenschap in de 4e klas heel dichtbij (45 ptn uit 6 ). Met heel goed spel was Tony Kramer tegen Valkenswaard de man of the match. Hij won al zijn 3 partijen. Geert Dortmans was niet helemaal bij de les waardoor hij tegen de verwachting in 2 partijen verloor. Herman Simons “deed wat hij kon” en wist 2 partijen te winnen. In zijn laatste partij was hij niet opgewassen tegen de sterke backhand van zijn tegenstander.

Het 2e team verloor met 9-1 van Renata 6. Alleen Marij van Bussel wist met degelijk spel een partij te winnen. Het team stevent met 25 ptn uit 6 wedstrijden af op de degradatiewedstrijd.

Het 3e team blijft het goed doen en staat met 38 uit 6 op de eerste plaats. Deze week werd Bergeyk met 2-8 in de pan gehakt. Chi Fai Cheung was goed voor 3 partijen, King Shing Yan won 1 partij en “good old lady” Ria Elshof won dankzij haar noppen 3 partijen.


Mooie overwinning voor TTV Son en Breugel2009-10-08

Het 1e team van TTV Son en Breugel heeft een mooie overwinning behaald op TTV Veldhoven 11. De tafeltennissers staan halverwege de competitie met 38 punten uit 5 wedstrijden bovenaan in de 4e klas M. Geert Dortmans won met vaak onnavolgbaar spel drie partijen en samen met Tony Kramer ook het dubbel. Herman Simons deed hier niet voor onder en pakte ook drie overwinningen. Alleen Tony Kramer moest in de allerlaatste partij de winst aan Veldhoven laten.

Team 2 van TTV Son en Breugel moest met 4-6 zijn meerdere erkennen in Budilia 5 (Budel). Marij van Bussel was goed voor 2 partijen en Toon van Lieshout voor één partij. Invalster Ria Elshof verloor, ondanks haar goede spel, steeds net haar wedstrijden. Het team heeft 24 ptn uit 5 wedstrijden en staat daarmee op de 4 plaats.

Het 3e team boekte met 7-3 een knappe overwinning op naaste concurrent Unicum 12 (Geldrop). King Shing Yan was hier met 3 winstpartijen de “man of the match”, Chi Fai Cheung won 2 partijen en King Fai Yan helaas maar één partij. Wel had hij pech door net aan in de 5e game met 13-15 te verliezen. Dit team staat met 30 ptn uit 5 op de eerste plaat in de 5e klas P.


Team 1 blijft winnen2009-09-21

Het 1e team van TTV Son en Breugel heeft wederom een prachtig resultaat bereikt. Tegen TTV Flash 9 werd het een mooie overwinning met 2-8. Herman Simons verloor de 1e game (12-10) van Kim Tegenbosch maar kwam met sterk verdedigend spel terug en won de volgende 3 games. Tony Kramer versloeg, na een zeer spannende wedstrijd, in 5 games J. Kivits. Ook Geert Dortmans was op dreef, hij pakte de winst op T. Hutting en zou daarna geen enkele wedstrijd meer verliezen.
Na winst in het dubbel (Herman en Tony) moest Herman aan de bak tegen J. Kivits. Hij verloor de eerste 2 games, trok de stand met 11-13 en 10-12 weer gelijk maar moest toch in de 5e game (11-7) de winst uit handen geven.
Flash dacht even het tij te keren maar Son en Breugel drukte dit onmiddellijk de kop in door de volgende vier partijen in winst om te zetten. (Geert 2x, Herman 1x en Tony 1x). Alleen de laatste partij was nog voor Kim Tegenbosch die Tony in 4 games versloeg.

Het 2e team boekte met 6-4 een mooi resultaat tegen Flash 7. Joop Bakker was hier met 3 winstpartijen de “man of the match”. Toon van Lieshout won 2 partijen en invaller Chi-Fai Cheung deed zijn “plicht” door een partij te winnen.

Son en Breugel-3 versloeg in een enerverende wedstrijd Stiphout-8 met 4-6. Chi-Fai Cheung was hier met 3 gewonnen partijen de beste man. King Shing Yan haalde 2 partijen binnen en King Fai Yan helaas geen enkele. Hij was echter wel succesvol met Chi-Fai in het dubbel.


Start Tafeltenniscompetitie najaar 20092009-09-09

Het 1e team van TTV Son en Breugel is de NTTB ZuidWest competitie goed begonnen. Met maar liefst 8-2 werd Valkenswaard 6 verslagen. Geert Dortmans startte tegen Peter de Wit en won in 4 games. Herman Simons won vervolgens met zijn verdedigende spel in 3 games en ook Tony Kramer liet de tegenstander alle hoeken van de tafel zien. Daarna was het alleen Son en Breugel die de dienst uitmaakte. Het team liep uit naar 8-0 door overwinningen van het dubbel (Simons en Dortmans), Simons (2x), Kramer en Dortmans. In de laatste 2 wedstrijden redde Valkenswaard de eer door nog 2 partijen binnen te halen.

Son en Breugel 2 verloor met 2-8 van Renata 6. Alleen Toon van Lieshout en invaller Chi Fai Cheung wisten een wedstrijd te winnen.

Het 3e team maakte ook een goede start door met 7-3 Bergeijk 6 te verslaan. Chi Fai Cheung was hier de beste man met 3 winstpartijen, King Fai Yan pakte 2 partijen en Denny van de Heijden 1 partij.


Geert Dortmans Clubkampioen 20092009-05-27

De clubkampioenschappen waren dit jaar (2009) helaas slecht bezet. Met een aantal van 7 deelnemers was het wel wat minnetjes. Maar de leden die er wel waren hebben een heel spannend kampioenschap gespeeld. In een 7-kamp moest iedereen 6 zware wedstrijden spelen.
Geert begon met verlies tegen King Shing maar herstelde zich daarna en won de rest van de partijen in 3 games. Herman (2e prijs) won van King Shing maar verloor van Tony Kramer en ook van Geert. King Shing speelde een sterk toernooi en verloor alleen van Herman en Toon. Hiermee werd hij verdienstelijk derde. De overige plaatsen werden bepaald door onderling resultaat, omdat zij allen 2 partijen hadden gewonnen. Na het tellen van de gewonnen en verloren games was de verdere volgorde: Truus (4e), Chi Fai (5e) Toon (6e) en Tony (7e).

Het dubbeltoernooi was door allerlei oorzaken nog slechter bezet. Toch werden er met 6 deelnemers nog 9 spannende wedstrijden gespeeld, waarbij veel partijen pas in 5 games beslist werden. Uiteindelijk kwamen Chi Fai en Herman als winnaars te voorschijn. Geert en Toon werden 2e.


Team 3 blijft in de 5e klas2009-05-16

Het 3e team van de tafeltennis vereniging Son en Breugel is het gelukt in de 5e klas te blijven van de NTTB Zuid-West.
De promotie/degradatie-wedstrijd tegen Een en Twintig-5 begon goed met een overwinning van King Shing Yan en Chi Fai Cheung. Daarna verloor King Fai Yan wat ongelukkig in 5 games van Verbruggen. Maar hij nam samen met Chi Fai revanche in het dubbel. Vervolgens ging het van een leien dakje en stoomde het team op naar een voorsprong van 5-1 door opnieuw winst van King Shing en Chi Fai. De eindzege leek binnen bereik. Maar Een en Twintig stak hier een stokje voor door de stand terug te brengen tot 5-4. Toen werd het toch nog spannend. King Shing moest winnen, en dat deed hij ook. Heel overtuigend met 11-4, 11-4, en 11-5 werd de plaats in de 5e klas veilig gesteld.

De twee andere teams van TTV Son en Breugel zijn in de competitie 3e geworden. Het 1e team behaalde 51 punten en het 2e team 49 punten.
De persoonlijke resultaten zijn:
Geert Dortmans: 63%, Herman Simons: 75%, Tony Kramer: 30%
Marij van Bussel: 70%, Joop Bakker: 57%, Toon van Lieshout: 38%, Ria Elshof: 33%.

Het Team van Bakker Fijnmetaal is in de TLE 8e geworden met 42 punten. Volgend seizoen speelt dit team in de NTTB in de 7e klas.


Gelijk spel voor Team 1en Bakker Fijnmetaal wint2009-04-11

Het 1e team van TafelTennisVereniging Son en Breugel heeft tegen Luto 5 een verdienstelijk gelijk spel (5-5) behaald. Geert en Herman begonnen goed, maar daarna had Tony geen schijn van kans tegen Dennis v.d. Sande. Ook het dubbelspel van Geert en Herman ging teleurstellend in 3 games verloren. Geert bracht ons weer op voorsprong maar daarna ging het fout door verliespartijen van Herman en 2x Tony. Opnieuw deed Geert van zich spreken. Met zijn snelle spel wist hij Dennis v.d. Sande in 3 games te verschalken. Hiermee kwam een gelijkspel weer in het vizier. En inderdaad wist Herman de laatste wedstrijd in 4 games naar zich toe te trekken met zijn sterk verdedigende spel. Jammer was dat Geert zijn batje kwijt raakte. Hopelijk meld de eerlijke vinder zich nog.

Het 2e team boekte met 7-3 een mooie overwinning op Unicum 10. Vooral invalster Ria Elshof deed met 2 overwinningen van zich spreken. Toon won 1 partij en de in topvorm verkerende Marij van Bussel haalde 3 partijen binnen.

Het 3e team verloor met 2-8 van koploper Geenhoven 4. Alleen King Shing Yan en Denny v.d. Heijden sleepte een partij binnen. King Fai Yan bleef met lege handen achter.

In de TLE-competitie won Bakker Fijnmetaal met 4-6 van Nuenen 4. Mark v.d. Molengraaf is goed bezig en won 3 partijen, Boyke Ramsoedit won 1 partij en samen met Mark het dubbel. Rob Groen zorgde met 1x winst voor de totaal overwinning. Het team staat op de achtste plaats.


Het 1e wint, 2e verliest en het 3e team speelt gelijk.2009-03-22

Het 1e team van TafelTennisVereniging Son en Breugel heeft een mooie overwinning behaald op Best 3. Vooral Tony Kramer was in goeie doen. Hij won 2 wedstrijden in 5 games. Vooral tegen Ron Verhoeven was het op het randje met 7-11, 15-13, 15-17, 11-8 en 8-11. Geert Dortmans was ook in vorm en won met aanvallend spel zijn 3 wedstrijden. Het dubbel, deze keer met Geert en Tony blijft een probleem. Opnieuw werd verloren. Herman Simons verloor zijn eerste wedstrijd maar herstelde zich goed door 2 wedstrijden naar zich toe te trekken. De uitslag werd hierdoor 3-7.

Het 2e team met invalster Ria Elshof verloor met 2-8 van Flash 6 (Eindhoven). Alleen Marij van Bussel wist 2 partijen te winnen. Joop Bakker won zijn partijen net niet.

Voor het 3e team was het een zware strijd tegen Veldhoven 11. Chi Fai Cheung en King Shing Yan wonnen met risicovol spel ieder 2 partijen. King Fai Yan won 1 partij, waardoor de eindstand 5-5 werd.


Nederlaag voor TTV Son en Breugel-12009-03-15

Het is het 1e team van TTV Son en Breugel niet gelukt de winnende reeks voort te zetten. Tegen Taverbo 6 werd met 4-6 verloren. Na de duidelijke overwinning van Geert ging door verlies van Herman, Tony(2x), Geert en het dubbel (Geert en Herman) helemaal mis. Toch kwam er bij de stand 1-5 nog een opleving. Herman won tweemaal, Geert nog een keer en helaas kon Tony er net geen gelijkspel uitslepen.

Het 2e team dendert door. Afgelopen week werd met 9-1 Eenentwintig 4 verslagen. Joop en Marij wonnen ieder 3 partijen, Toon won er twee.

Het 3e team had het makkelijk tegen ATTV'71-2, dat slechts met 2 spelers kwam. Door overwinningen van Chi Fai (2x), King Shing (2x) werd het 7-3. King Fai zit in een dipje maar met zijn talent komt het goed.

In de TLE verloor Bakker Fijnmetaal met 3-7 van Kinawo 4. Mark won weer 3 partijen maar Boyke en Rien moesten de zege aan de tegenstander laten.


Uitslagen week 102009-03-07

Het 1e team van TTV Son en Breugel heeft met 7-3 een mooie overwinning behaald op koploper Luto 5 uit Tilburg.
Geert Dortmans begon met een onfortuinlijke nederlaag, maar Herman Simons trok de stand weer recht met een nipte overwinning in 5 games. Daarna verraste Tony Kramer met een mooie overwinning in 3 games op Bas van Loon. Het dubbel (Geert en Tony) ging verloren maar Herman, Geert en Tony lieten zich niet meer verrassen en bouwden de voorsprong uit tot 6-3. Tony moest een keer de eer laten aan de tegenstander (9-11 in de vijfde set), maar Geert Dortmans won zijn laatste partij en bracht de eindstand op 7-3.

Het 2e team is ook op stoom geraakt. Het won met 2-8 van Unicum 10. Marij van Bussel won 3 partijen, Joop Bakker heel netjes 2 partijen en ook Toon van Lieshout trok 2 partijen naar zich toe. Het dubbel (Van Bussel/Bakker) won ook die partij.

In de TLE won het team van Bakker Fijnmetaal van High Tech Campus 6 met 6-4. Mark Molengraaf won met zeer sterk spel 3 partijen, Boyke Ramsoedit boekte 2 overwinningen en Rob Groen haalde één partij naar zich toe.


Verlies voor TTV Son en Breugel2009-02-16

Na het zwaar bevochten gelijkspel (5-5) tegen PJS-3 verloor het 1e team van TTV Son en Breugel deze week met 6-4 van Irene 7 (Tilburg). Herman Simons begon met verlies in 5 games tegen S. Metwally waarna Tony Kramer in een goede wedstrijd tegen E. Goewie de stand weer op gelijke voet bracht. Minder succes had Geert Dortmans, die in 4 games verloor van B.v.d. Berg. Toen ook nog het dubbel (Herman en Tony) werd verloren stond Son en Breugel met 1-3 achter. Door overwinningen van Herman en Geert op resp. Goewie en Metwally vocht het team zich terug tot 3-3. Daarna ging het fout door verlies van Geert en Tony (5-3). Echter door winst van Herman op v.d. Berg bleef een gelijkspel nog mogelijk. Maar helaas, Tony Kramer verloor na een voorsprong van 8-10 in de 5e game toch nog met 12-10.

Het 2e team deed het beter. Het trok in een zeer spannende wedstrijd met vele partijen in 5 games toch aan het langste eind (6-4). Marij van Bussel en good old Joop Bakker waren goed voor 2 winstpartijen en Toon van Lieshout voor één partij. Ook het dubbel van Bussel-Bakker werd gewonnen.

Het 3e team moest een pijnlijke nederlaag (7-3) slikken tegen Unicum12. King Fai Yan en King Shing Yan wonnen ieder één partij, Denny v.d. Heijden geen enkele. Denny won wel samen met King Shing het dubbel.

In de TLE competitie speelde Bakker Fijnmetaal tegen S&O TNT4. Ze verloren met 3-7. Mark v.d. Molengraaf won met zeer gedegen spel 2 partijen en samen met Boyke Ramsoedit ook het dubbel. De overige partijen werden door Boyke Ramsoedit en Rien Ellingt verloren.


Uitslagen week 62009-02-09

De Tafeltenniscompetitie van de NTTB in de afdeling ZuidWest is weer gestart. Het 1e team van TTV Son en Breugel behaalde een zwaar bevochten gelijkspel (5-5) tegen PJS-3 uit Vught. Geert Dortmans begon met een nederlaag en ook Tony Kramer en Herman Simons wisten niet te winnen. De ommekeer leek te komen door winst in het dubbel (Geert en Herman), maar Tony kon deze weg van herstel niet voortzetten (1-4). Herman en Geert konden daarna de stand weer tot 3-4 terug brengen maar toen Tony opnieuw net aan verloor was een nederlaag dichtbij (3-5). Echter, Herman sleepte in 5 games nog een overwinning binnen toen ook Geert won werd het toch nog een gelijkspel.

Team 2 verloor met 7-3 van TTV Veldhoven-7. Marij van Bussel sleepte 2 overwinningen binnen, Joop Bakker één, maar Toon van Lieshout moest driemaal in het stof bijten. Ook het dubbel van Joop en Toon ging verloren.

Beter deed het 3e team het met een overwinning van 7-3 op Bergeyk-7. King Shing Yan was goed voor 3x winst, Chi Fai won 2x en Denny v.d. Heijden won één partij.


Uitslagen week 482009-02-09

Het 4e team van T.T.V. Son en Breugel is door winst in de beslissingswedstrijd tegen Valkenswaard 6 gepromoveerd naar de 5e klas. Het werd een ruim verdiende overwinning van 7-3. Sterspeler van de avond was King Shing Yan met 3 gewonnen partijen. Met zijn onnavolgbare spinballen en zijn ijzersterke mentaliteit gaf hij alle tegenstanders het nakijken. Chi Fai Cheung deed hier niet veel voor onder met 2 gewonnen partijen. Samen met King Fai Yan won hij ook het dubbel. King Fai Yan was goed voor één partij. Voor deze speler was het een bijzonder zware avond want hij moest ook invallen in de andere promotie/degradatie wedstrijd tussen Son en Breugel 3 en Best 5.

Bij dit 3e team bleef het heel lang spannend. Na een achterstand van 0-3 werd het door winst in het dubbel (Ria Elshof en Truus v.d. Broek) en gewonnen partijen van deze dames weer gelijk (3-3). Jammer was dat bij deze stand invaller King Fai Yan net in 5 games verloor. Maar Elshof bracht de stand weer op gelijke voet (4-4) en bood Truus v.d. Broek de kans om er 5-4 van te maken. Helaas dat lukte niet waardoor Best 5 op voorsprong kwam en in de laatste wedstrijd tegen King Fai definitief de overwinning pakte (4-6).

De laatste wedstrijd van het 1e team in de 3e klas tegen Unicum 8 werd nog een verrassend gelijkspel (5-5). Geert Dortmans had het op zijn heupen en won al zijn partijen, Herman Simons en Tony Kramer waren goed voor de andere 2 punten.


Uitslagen week 472009-02-09

Het 4e team van T.T.V. Son en Breugel had nog een kleine kans om kampioen te worden. Daarvoor moest met 8-2 van koploper Helmond'57 2 worden gewonnen. Het begon goed met overwinningen van Chi Fai Cheung, Denny v.d. Heijden en King Shing Yan. Helaas ging het dubbel net in 5 games verloren. Toen ook Denny en King Shing nog een partij verloren was het kampioenschap niet meer haalbaar. Ondanks de prachtige overwinning van 3-7 dus net geen kampioen. Maar ze krijgen nog een herkansing. Op 28 november spelen ze een promotiewedstrijd om in de 5e klas te komen.

Het 1e team verloor weer met 2-8 van Best 2. Alleen Herman Simons wist 2 partijen te winnen. Geert Dortmans en Tony Kramer bleven met lege handen achter.

Son en Breugel 2 moest tegen Best 3 winnen om in de 4e klas te blijven en deed dit ook (6-4). Hier was Marij van Bussel “de women of the match” met 3 gewonnen partijen. Toon van Lieshout was goed voor 2 partijen. Joop Bakker had een off-day, verloor 3 partijen maar had wel een stevig vinger in de overwinning in het dubbel samen met Marij.


Uitslagen week 462009-02-09

Het 1e team van T.T.V. Son en Breugel is na de nederlaag van 3-7 tegen EenenTwintig 2 zo goed als gedegradeerd. Alleen Herman Simons en Geert Dortmans wisten een partij te winnen. Invalster Marij van Bussel beet driemaal in het stof. Bijzonder was dat voor het eerst door Dortmans-Simons een dubbel werd gewonnen.

Het 2e team behaalde met 3-7 een knappe overwinning op TTCV/Herwaarden 9 (Veghel). Zowel Marij van Bussel als Toon van Lieshout en Joop Bakker mochten ieder tweemaal het zoet van de overwinning proeven. Voor Marij en Joop was er ook nog een toetje in het dubbel. Indien in de laatste wedstrijd van Best wordt gewonnen is een plaats in de 4e klas veilig gesteld.

Voor het 3e team was het de laatste wedstrijd van dit jaar. Voor Jos v.d. Wielen zelfs zijn allerlaatste competitieduel. Hij stopt (voorlopig??) met het edele tafeltennisspel. De wedstrijd tegen EenenTwintig 4 werd een verdienstelijk gelijk spel (5-5). Ria Elshof en Truus van de Broek wonnen ieder 2 partijen. Jos v.d. Wielen verloor zijn partijen maar had wel samen met Truus een bijdrage aan de winst in het dubbel. Dit team is 5e geworden en zal dus een promotie/degradatie wedstrijd moeten spelen.

Het 4e team blijft het goed doen met een mooie overwinning op ATTC'77 6 (Aarle-Rixtel). Het werd 7-3 met overwinningen van King Shing Yan (2x), King Fai Yan (2x) en Denny v.d. Heijden (2x) en het dubbel. Dit team gaat op 28 november middels een promotiewedstrijd proberen in de 5e klas te komen.


Uitslagen week 452009-02-09

Opnieuw wist het 4e team van de Tafeltennisvereniging Son en Breugel te winnen. Deze keer werd Veldhoven 16 aan de zegekar gebonden met 3-7. Chi Fai Cheung won met goed spel 3 partijen, King Shing Yan was goed voor 2 en zijn broer King Fai voor 1 partij. Dit team staat nu op de 2e plaats in de 6e klas hetgeen recht geeft om de promotie/degradatie wedstrijd te spelen voor de 5e klas.

Het 3e team verloor met 4-6 van Veldhoven 8. Opmerkelijk was dat invaller King Shing Yan, spelend in de 6e klas maar liefst 3 wedstrijden won in de 4e klas. Bovendien won hij ook samen met Jos v.d. Wielen het dubbel. Ria Elshof en Jos v.d. Wielen moeten 3-maal het onderspit delven.

Ook het 2e team verloor met 6-4 van JCV 6 (Vught). Joop Bakker blijft het goed doen met 2 gewonnen partijen. Marij van Bussel en Toon van Lieshout wonnen ieder één wedstrijd. Het team staat nu op de 5e plaats en heeft het geluk dat in deze klasse geen degradatie/promotie wedstrijd wordt gespeeld.

Het 1e team was vrij.

Het team van “Bakker Fijnmetaal” speelde in de TLE verdienstelijk met 5-5 gelijk tegen Kinawo 4. Mark Noordergraaf en John Leytens wonnen ieder 2 partijen en samen ook het dubbel. Rob Groen moest 3-maal de winst afgeven.


Uitslagen week 442009-02-09

Opnieuw is het voor het 1e team van de TTV Son en Breugel niet gelukt de winst binnen te halen. Tegen Unicum 8 werd het een nipte 6-4 nederlaag. Herman Simons begon met een zwaarbevochten overwinning tegen Eric Zijp met 11-7, 9-11, 9-11 en 11-13. Helaas verloor Geert Dortmans daarna, maar invaller Joop Bakker bracht de stand weer op 1-2 met een prachtige overwinning op Frank Weemers (3-11, 11-6, 8-11, 7-11). Vervolgens ging het mis door verlies van resp. het dubbel, Herman Simons en Joop Bakker. Geert Dortmans bracht de spanning weer terug door winst op Weemers maar Joop Bakker moest zijn meerdere erkennen tegen Hurkens. Toen Simons won van Weemers was een gelijkspel dichtbij. Maar helaas Dortmans redde het niet tegen Zijp zodat de stand van 6-4 op het boord kwam. Na dit verlies zal er in de nacompetitie een wonder moeten gebeuren om te voorkomen dat dit team degradeert naar de 4e klas.

Het 2e team speelde verdienstelijk gelijk tegen koploper Taverbo/Sabo 5. Joop Bakker en Marij van Bussel zijn in vorm en wonnen ieder twee partijen. Toon van Lieshout is het even kwijt en verloor 3 partijen. Het dubbel van Joop en Marij bracht de stand op 5-5. Dit team vecht voor behoud in de 4e klas.

Het 3e team verloor met 8-2 van Veldhoven 5 en moet degradatie vrezen. Jos v.d. Wielen en Ria Elshof wonnen ieder één partij, Bij Truus v.d. Broek lukte het steeds net niet.

In de race om promotie naar de 5e klas blijft het 4e team het goed doen. Afgelopen week werd met 6-4 gewonnen van Budilia 9. Ch Fai Cheung won 3 partijen, King Shing Yan één partij en ook Denny v.d. Heijden mocht één keer juichen.

In de TLE won “Bakker Fijnmetaal” met 6-4 van Valkenswaard. Hier was Mark Molengraaf de matchwinnaar met 3 gewonnen partijen, Jan Bakker won één partij en Ruud Groen geen enkele.


Uitslagen week 432009-02-09

Het 1e team van de TTV Son en Breugel heeft tegen Budilia 3 opnieuw verloren (3-7). Het begon goed met een overwinning van Herman Simons maar daarna werden 5 wedstrijden verloren door resp. Geert Dortmans, Tony Kramer, het dubbel (Geert+Herman) en Herman. Even was er een opleving door 2x winst van Geert maar Herman moest ondanks een voorsprong van 8-4 in de 4e game de wedstrijd toch afgeven.

Het 2e team deed goede zaken met een overwinning (4-6) op Veldhoven 9. De beste man was hier Joop Bakker met 3 magistrale overwinningen. Zijn nieuwe batje werpt zijn vruchten af. Marij van Bussel was goed voor 2 partijen en Toon van Lieshout voor één partij.

Na de mooie overwinning op Veldhoven 8 (2-8) met de eerste overwinning van Jos v.d. Wielen verloor het 3e team nu met 2-8 van Renata 6. Alleen Ria Elshof en het dubbel (Truus v.d. Broek en Jos v.d. Wielen) haalde de punten binnen.

Het 4e team behaalde met 3-7 een mooie overwinning op Bergeyk 8. Denny v.d. Heijden was hier “de man” met 3 overwinningen. King Fai Yan won 2 partijen net als Chi-Fai Cheung.

Het team van Bakker Fijnmetaal in de TLE won met 9-1 van High Tech Campus 6. Jan Bakker en Mark Molengraaf wonnen ieder 3 partijen en Rien Elling wist 2 partijen te winnen.


Opnieuw nederlaag team 12008-10-11

Het 1e team van de TTV Son en Breugel blijft het moeilijk hebben in de 3e klas. Deze keer werd met 7-3 van ATTV'71 - 1 (Asten) verloren. Geert Dortmans deed het goed met 2 gewonnen partijen, maar Herman Simons en Tony Kramer kwamen niet verder dan respectievelijk één en geen winstpartijen.

Het 2e team deed het beter. Met 5-5 tegen Herwaarden 9 werd een verdienstelijk resultaat bereikt. Opnieuw was Joop Bakker met 2 gewonnen partijen de beste. Marij van Bussel en Toon van Lieshout haalden beide 1 partij binnen.

Ook het 3e team heeft het zwaar in de 4e klas. Tegen Eenentwintig 4 (Beek en Donk) werd met 7-3 een pijnlijke nederlaag geleden. Ria Elshof blijft goed presteren met 2 gewonnen partijen; Truus v.d. Broek won ondanks haar blessure 1 partij en Jos v.d. Wielen helaas geen enkele.

Het 4e team behaalde met 1-9 een prachtige overwinning op ATTC'77-6 (Aarle Rixtel). King Shing Yan en Denny v.d. Heijden waren goed voor 3 partijen en King Fai Yan haalde 2 overwinningen binnen. Dit team blijft mee doen om het kampioenschap in de 6e klas M.

Het TLE team "Bakker Fijnmetaal 1" verloor met 1-9 van ECVA 4.


Team Bakker Fijnmetaal in de TLE competitie2008-10-02

T.T.V Son & Breugel nu ook in de TLE

De Tafeltennisvereniging Son en Breugel komt dit najaar voor het eerst uit in de competitie van de Tafeltennis Liga Eindhoven (TLE). Enkele medewerkers van Bakker Fijnmetaal B.V. hebben een team gevormd dat zijn thuiswedstrijden speelt op woensdagavond in de kantine van Bakker Fijnmetaal.
Na een moeilijk begin door verlies met 9-1 van Best 4, is afgelopen woensdag overtuigend gewonnen van TTVVeldhoven 4 met 7-3.
Mark Molengraaf won al zijn partijen, John Leytens kon 2 winstpartijen achter zijn naam schrijven en ondanks zijn getructe services werd er een maal winst genoteerd voor Boyke Ramsoedit.

De andere 4 teams van TTV Son en Breugel die uitkomen in de NTTB competitie spelen met wisselend succes. Het 1e team heeft 2 zware nederlagen (1-9, 1-9) geleden en ook het 2e en 3e team zijn nog niet op stoom. Daarentegen doet het 4e team met Denny v.d. Heijden, Chi-Fai Cheung, King Fai Yan en King Shing Yan het heel goed. Ze staan op de 2e plaats met 28 ptn uit 4 wedstrijden.


Lijmen verboden bij Tafeltennis2008-07-26

Een Video rapportage over het lijmen bij tafeltennis
zie www.vk.tv/video/1046945/tafeltennis-lijm-en-rubber-in-de-ban.html


Uitslag Handicap Toernooi van 16 juni 20082008-07-03

Tony Kramer is de grandiose winnaar geworden van het Handicap toernooi. Hoewel er maar 6 deelnemers waren, was de prestatie er niet minder om.
Ria werd zeer knap 2e door Geert te verslaan, die op de 3e plaats eindigde. Herman, King Shing en Rien waren de andere deelnemers.


Ria en King Shing dubbelkampioenen2008-06-05

Ria en King Shing zijn samen clubkampioen dubbel geworden. Helaas is er momenteel geen ooggetuigeverslag beschikbaar.


Marij van Bussel clubkampioen enkel2008-05-26

Marij van Bussel, is na een zeer spannende strijd verrassend clubkampioen geworden van tafeltennisvereniging Son en Breugel.
Na het spelen van drie 4-kampen moesten de winnaars Geert Dortmans, Herman Simons en Marij van Bussel onderling uitmaken wie zich clubkampioen in 2008 zou mogen noemen.
De eerste wedstrijd tussen Geert en Herman werd een titanenstrijd. Na 4 games (8-11, 11-8, 8-11 en 11-4) was de stand 2-2. In de 5e game stond Herman nog voor met 7-9 maar in een eindsprint wist Geert toch nog met 11-9 de overwinning naar zich toe te trekken.
De volgende wedstrijd tussen Herman en Marij was van het zelfde laken een pak. Ook hier na 4 games een gelijke stand zodat de 5e game de beslissing moest brengen. Met zeer sterk verdedigend spel wist Herman de flitsende backhand van Marij te pareren wat resulteerde in een mooie overwinning met 11-5. Het betekende dat ieder van het drietal nog kampioen kon worden.
De laatste partij tussen Geert en Marij zou de beslissing brengen. Marij begon voortvarend met 8-11 winst maar Geert wist terug te vechten en pakte de 2e game met 15-13. In de 3e game was Geert even de weg kwijt en Marij smeedde het ijzer toen het heet was (4-11). De 4e game was van hoge klasse. Met flitsend spel over en weer wist Marij toch de winst binnen te halen. De uitslagen betekende dat het saldo van het aantal gewonnen en verloren games de beslissing bracht. Hierdoor werd Geert (4-5) derde, Herman (5-5) tweede en voorzitter Marij van Bussel (5-4) de glorieuze clubkampioen van 2008.

In de strijd om de overige plaatsen werd Tony Kramer nog vierde, ten koste van Joop Bakker en King-Shing Yan.


Clubkampioenschappen2008-05-02

De Clubkampioenschappen individueel worden dit jaar gehouden op 19 mei. Hierbij worden allen leden uitgenodigd om hier aan deel te nemen.

De Clubkampioenschappen voor dubbels worden gehouden op 26 mei. De dubbels zullen door herman worden samengesteld naar aanleiding van de resulaten van de clubkampioenschappen.

Het Handicaptoernooi wordt gespeeld op 9 juni.


Team 2 en 3 kampioen!2008-04-21

Afgelopen week konden 2 teams van Tafeltennisvereniging Son en Breugel kampioen worden. Maar dat ging niet zo maar daar moest wel strijd voor worden geleverd.

Team 2 met Joop Bakker, Toon van Lieshout en Marij van Bussel moest tenminste met 5-5 gelijk spelen tegen Unicum 11 (Geldrop). Het probleem was dat Marij geblesseerd was en niet kon spelen. Gelukkig kon Ria Elshof op het laatste moment invalleen.
De wedstrijd begon met winst van Joop en Toon maar verlies van Ria. Daarna werd het dubbel (Joop + Toon) gewonnen en pakte Joop ook nog een punt. Met de stand 4-1 was Ria aan de beurt. En ja hoor, in een magistrale wedstrijd (10-12, 7-11,11-4 en 6-11) had zij de eer als invalster het kampioenspunt binnen te halen. Met een glunderend gezicht werd ze door haar teamgenoten hartstochtelijk gezoend. De rest van de partij was niet meer belangrijk, alleen Joop won nog een partij wat goed voor zijn gemiddelde was. Succes in de 4e klas!.

Het 3e team speelde tegen Veldhoven 14 en moest door het resultaat van titelkandidaat Deurne 5 minstens 3 punten halen.
Zoals gewoonlijk begon Jos v.d. Wielen. Helaas verloor hij zijn 1e partij in vijf games. Niks aan de hand zul je denken want we mogen met 7-3 verliezen. Maar ja als Tony Kramer dan ook zijn 1e partij verliest in vijf games wordt het wel pijnlijk. Alle hoop is nu gevestigd op Chi Fai Cheung die inviel voor Ria Elshof ( belangrijk bridge weekend) en Truus v.d. Broek, (werkvakantie). Helaas verloor hij in 3 games. Daarna het Koningsnummer de dubbel ( Tony en Jos ). Overtuigend werden de eerste twee games gewonnen maar dan toch weer twee games afgegeven. De laatste kans. Voorkomen met 10-8 dan weer gelijk (spanning spanning spanning ) toch gewonnen met 12-10.
De stand is nu 1-3 waarna Jos kansloos in 3 games verliest. Het begint nu wel te knijpen. Chi Fai nog maar een keer, eerste twee winnen dan weer twee verliezen dan de laatste game toch in ons voordeel (gelukkig). Nu nog maar een punt te gaan. Overtuigend pakte Tony Kramer in vier games dit punt. Onze avond kon niet meer stuk en het kampioensfeest barste los. O ja, voor de goede orde. Chi Fai en Jos verloren nog in vier games en Tony pakte de laatste partij nog in vieren. Eind resultaat 6-4 verloren maar toch kampioen en volgend jaar dus 4e klas.

Het 1e team verloor met 1-9 van Best 2 maar handhaaft zich in de 3e klas.

Team 4 (4-6 tegen Mierlo '72 2) bestaande uit Chi Fai Cheung, King Fai Yan, King Shing Yan en Denny v.d. Heijden degradeert helaas naar de 6e klas.


Uitslagen week 152008-04-14

Het 1e team van TTV Son en Breugel heeft een pijnlijke 8-2 nederlaag geleden tegen hekkensluiter De Zwaantjes. Deze week kon ook invaller Toon van Lieshout de schade niet beperken. Geert en Herman wonnen beide slechts één partij.

Son en Breugel - 2 ligt nog steeds goed op koers voor het kampioenschap. Deze keer werd Bergeijk met 6-4 verslagen. Geen enorme uitslag, maar met nog 6 punten voorsprong op Best, moet de 1e plaats volgende week veilig gesteld kunnen worden.

Ook het 3e team zou het kampioenschap moeten kunnen binnenslepen. De inhaalwedstrijd tegen naaste concurrent Deurne werd met 5-5 een gelijkspel. Ria won knap wederom weer 2 wedstrijden. Daarna werd Bergeijk met 6-4 opzij gezet. Ditmaal was Tony Kramer in goede vorm en won 3 wedstrijden plus het dubbel met Jos van de Wielen.

Team 4 kan degradatie nauwelijks meer ontlopen. Met nog maar één wedstrijd te gaan is de achterstand op de nummer 5 opgelopen tot 9 punten. Tegen koploper Deurne werden slechts 2 punten gepakt.


Uitslagen week 142008-04-06

Ondanks het verlies van het 1e team van TTV Son en Breugel tegen TTCV/Herwaarden blijft dit team uit de degradatiezone. Dat het verlies beperkt bleef tot 6-4 was vooral te danken aan invaller Toon van Lieshout die 2 partijen voor zijn rekening nam. Geert Dortmans en Herman Simons zitten in een dip en wonnen maar 1 partij. Ook het dubbel (Geert en Herman) ging verloren.

Het 2e team is op weg naar het kampioenschap. Afgelopen week werd Fortuna'83 1 met 2-8 verslagen. Toon van Lieshout en Marij van Bussel wonnen ieder 3 partijen. Joop Bakker had het moeilijk en won slechts één partij. Hij revancheerde zich in het dubbel samen met Marij.

Team 4 heeft het moeilijk in de 5e klas M. Vorige week was er nog hoop op het ontlopen van een degradatiewedstrijd. Deze week werd met 10-0 verloren van Stiphout 10. Chi Fai Cheung, King Shing Yan en Denny v.d. Heijden konden niet tot winst komen. Vooral bij Chi Fai zat het tegen, hij verloor tot 2x toe in de 5e game met 12-10.


Uitslagen week 132008-03-30

Het 1e team van TTV Son en Breugel kon het niet bolwerken tegen de koploper PJS 1 (Vught), het verloor met 3-7. Lichtpuntje was dat invaller Joop Bakker een puntje pakte net als Herman Simons en Geert Dortmans.

Team 2 leed met 4-6 een gevoelige nederlaag tegen Best 5. Marij van Bussel was goed voor 2 gewonnen wedstrijden; Joop Bakker en Toon van Lieshout wonnen ieder één partij. Gelukkig blijven ze op de 1e plaats staan in de competitie.

Het 3e team won wel. Met 6-4 werd Budilia 6 verslagen. Ria Elshof en Truus v.d. Broek wonnen ieder zeer netjes 2 partijen. Tony Kramer stelde enigszins teleur door maar 1 partij te winnen. Het team staat nog steeds op de bovenste plaats.

Bergeyk 7 was met 6-4 net te sterk voor Son en Breugel 4. King Shing Yan was in goede doen en won 2 partijen. Chi Fai Cheung en King Fai Yan haalden ieder 1 punt binnen.


Uitslagen week 112008-03-30

Het goede nieuws is dat het 2e en 3e team van TTV Son en Breugel op weg zijn naar het kampioenschap, het slechte nieuws is dat het 1e team opnieuw verloor.
Het begon goed tegen Smash'73-1. Na 5 wedstrijden was de voorsprong 1-4 door 2x winst van Geert Dortmans, éénmaal winst van Herman Simons en het dubbel (Geert+ Herman). Daarna ging het fout en werden alle wedstrijden verloren. Invaller King Shing Yan weerde zich goed maar het speelniveau was (nog) te hoog.

Het 2e team staat in de 5e klas P stevig bovenaan met 44 punten uit 6 wedstrijden. Vorige week werd met 8-2 Veldhoven 11 verslagen. Marij van Bussel won heel sterk 3 partijen en Joop was goed voor 2 partijen. Invalster Ria Elshof deed het ook heel goed door 2 partijen naar zich toe te trekken.

Ook het 3e team gaat voor het kampioenschap. Het staat nu met 40 punten uit 6 wedstrijden bovenaan in de 5e klas N. Tony Kramer en Jos v.d. Wielen wonnen ieder 3-maal tegen Stiphout 11 en Truus v.d. Broek haalde met aanvallend spel 2 punten binnen.'

Het 4e team speelde gelijk (5-5) tegen ATTC'77-4. King Shing Yan en Chi Fai Cheung waren ieder goed voor 2 partijen en King Fai Yan won netjes 1 partij. Het team heeft 24 punten uit 6 wedstrijden en moet strijden om de 4e plaats.


Uitslagen week 10

Het 1e team van TTV Son en Breugel heeft met 9-1 een gevoelige nederlaag geleden tegen TTV Best -2. Alleen Geert Dortmans wist één partij te winnen. Truus v.d. Broek, die inviel voor de geblesseerde André v.d. Wal, had vreselijke pech in haar eerste partij. Na een 7-9 voorsprong verloor ze toch nog met 11-9. Herman Simons zat niet zo goed in zijn vel en verloor al zijn partijen.

Het 2e team deed goede zaken door met 9-1 Unicum -11 te verslaan. Joop Bakker en Marij v Bussel waren op dreef en haalde samen 7 punten binnen. Toon van Lieshout was goed voor de andere 2 punten.

Son en Breugel 3 blijft het ook goed doen. Deze week werd Veldhoven 14 met 8-2 aan de zegekar gebonden. Tony Kramer won al zijn partijen. Vooral zijn laatste partij was indrukwekkend. Na een achterstand van 0-2 in games en een stand van 8-10 wist hij toch nog met 12-10 de game naar zich toe te trekken en ook de volgende games in winst om te zetten.

Het 4e team speelde met 5-5 gelijk tegen MTTV'72. King Shing Yan had een goede dag en won 3 partijen. Chi Fai Cheung was goed voor 2 punten . Maar helaas Denny v.d Heijden kon geen potten breken en moest 3maal in het stof bijten.


Uitslagen week 9

Het 1e team van TTV Son en Breugel heeft met 9-1 uitgehaald tegen De Zwaantjes 1 (St Michielsgestel). Hiermee is een goede stap gezet in de richting van behoud van een plaats in de 3e klas. Het team staat nu met 35 punten stevig op de 3e plaats. Geert Dortmans en Herman Simons waren goed voor 3 winstpartijen en André v.d. Wal haalde 2 punten binnen.

Het 2e team was ook goed op dreef door met 2-8 te winnen van Bergeyk 8. Marij van Bussel vond haar oude niveau weer terug en won 3 partijen. Toon van Lieshout en Joop Bakker waren goed voor ieder 2 punten. Bovendien werd het dubbel (Toon + Marij) gewonnen.

Son en Breugel 3 behaalde een mooie overwinning (6-4) op Bergeyk 6. Na 2 verliespartijen van Jos v.d. Wielen en Ria Elshof werd door Truus v.d Broek het tij gekeerd door in 3 games te winnen. Daarna kwam door overwinningen van Jos en Ria de stand van 4-2 op het boord. De resterende 2 punten werden binnen gehaald door Ria en Truus.

Het 4e team verloor met 7-3 van Deurne 4. Chi Fai Cheung was goed voor 2 punten en Denny v.d. Heijden voor 1 punt. King Fai Yan moest 3x buigen.


Uitslagen week 7

Na een goede start in de competitie heeft het 1e team van TTV Son en Breugel een pijnlijke nederlaag (2-8) geleden tegen PJS uit Vught. Herman Simons begon met een nederlaag in 3 games waarna ook Geert Dortmans in 3 games werd afgedroogd. Invalster Marij van Bussel bracht de moed er weer in door te winnen van Henk Grijzenhout. Het dubbel ging gelijk op maar in de 5e game moest Geert en Herman toch het onderspit delven. Herman en Marij verloren de volgende partijen kansloos. Alleen Geert wist nog een puntje te pakken.

b>Son en Breugel-2 speelde gelijk tegen Best 5. Joop Bakker en invaller Tony Kramer wonnen ieder 2 partijen en Toon van Lieshout was goed voor 1 winstpartij.

Het 3e team won overtuigend met 8-2 van Budilia-6. Truus v.d. Broek had het naar haar zin en won 3 partijen, Tony Kramer haalde 2 punten binnen en Ria Elshof deed daar met tweemaal winst niet voor onder. Ook het dubbel (Truus en Tony) werd binnen gesleept.

Het 4e team heeft het moeilijk. Het verloor met 2-8 van Bergeyk-7. King Fai Yan en King Shing Yan wonnen ieder 1 partij maar Denny v.d. Heijden moest driemaal de tegenstander feliciteren.


Uitslagen week 6

In de Carnavalsweek heeft alleen het 4e team van de Tafeltennisvereniging Son en Breugel gespeeld. Dit team met alleen maar Nederlanders van Chinese afkomst speelde na de nederlaag tegen Stiphout-10 (4-6) nu heel verdienstelijk gelijk (5-5) tegen ATTC'77-4. Chi Fai Cheung won met zijn zeer verassende aanvalsspel 2 partijen en King Shing Yan deed daar niet voor onder. Broertje King Fai Yan gaat steeds beter spelen. In deze 5e klas heeft hij reeds 2 partijen gewonnen en dat is net zoveel als het vorige seizoen in de 6e klas.


Uitslagen week 5

Het 1e team van Tafeltennisvereniging Son en Breugel is de competitie in de 3e klas NTTB verrassend goed begonnen. Na de overwinning van 7-3 op TTCV/Herwaarden werd deze week met dezelfde cijfers van Smash'73 gewonnen. Geert Dortmans begon met een mooie overwinning op P.v.d. Rakt waarna Andre v.d. Wal zijn meerdere moest erkennen in M. Bleyenberg. Herman Simons bracht de stand op 2-1 door een duidelijke overwinning op H.v.d.Broek. En ook het dubbel van Herman en Geert werd gewonnen. Daarna ging het even mis. Door verlies van Andre en Geert werd het 3-3. Herman Simons brak deze reeks overwinningen door met gedegen verdedigingsspel de winst op M.Blyenberg te pakken. Het voorbeeld deed goed volgen want de volgende wedstrijden door Andre, Geert en Herman werden alle gewonnen (7-3).

Het 2e team speelde in de 5e klas gelijk tegen Veldhoven 11(5-5). Joop Bakker was hier de grote man met 3 overwinningen. Toon van Lieshout en Marij van Bussel waren ieder goed voor 1 partij.

Winst was er wel voor het 3e team. Met 6-4 werd Stiphout 11 van de tafel gespeeld. Tony Kramer was hier de matchwinnaar met 3 overwinningen. Jos v.d. Wielen en Truus v.d. Broek haalde de andere 3 punten binnen.


Teamtoernooi

10 december stond het 'teamtoernooi' op het programma. Bij afwezigheid van Herman nam Ria de organizatie op zich.

Er werd een toernooitje georganiseerd waarbij de aanwezigen in twee poules werden verdeeld. Onderling werden verschillende enkels en dubbels gespeeld, waarbij elke wedstrijd bestond uit drie games van precies 20 punten. Omdat er feitelijk weinig 'team' aan het toernooi was, werden de poules hernoemd tot Team 1 en Team 2 en werd het een gezellige avond.

Joop Bakker werd winnaar van Team 1 en 'Grote King' won Team 2.


Behoud voor team 4, geen promotie voor team 2

Het 4e team van Tafeltennisvereniging Son en Breugel heeft, door een prachtige overwinning (6-3) op Unicum 15 (Geldrop), zijn plaats in de 6e klas behouden. Laurens Wolfs begon overtuigend met winst op A. Sprenders en Toine Schepers deed daar niet voor onder door T. van Elderen te verslaan. De volgende wedstrijd tussen Ria Elshof en E. Buring was een zeer spannende. Na 2 gewonnen games (11-9, 11-3) verloor Ria de 3e game net met 11-13. Niks aan de hand, maar toen ze ook de 4e game verloor (6-11) sloegen de zenuwen toe. Met te veel spanning in haar lijf was ze niet meer in staat vrij-uit te spelen waardoor ook de 5e game verloren ging.

Het dubbel met Ria en Toine had alles wat tafeltennis zo leuk, boeiend en spannend maakt. Na 4 games (11-7, 8-11, 13-11, 6-11) stond het 5-0 voor Son en Breugel. Deze voorsprong werd na wisseling van tafelhelft nog uitgebreid tot 9-1. Geen vuiltje aan de lucht, maar opnieuw sloegen de zenuwen toe. Unicum kwam terug tot maar liefst 10-9. Gelukkig werd het toch nog 11-9 in het voordeel van Son en Breugel.
In de volgende wedstrijden won Toine van A.Sprenders en revancheerde Ria zich met een mooie overwinning op T. van Elderen. Daarna verloor Laurens en ook Toine moest het onderspit delven tegen E. Buring. Met de tussenstand van 5-3 moest er nog één partij worden binnengehaald. Ria was aan de beurt en liet er geen gras over groeien. In 3 games (11-5, 11-3 en 11-9) werd A. Sprenders van de tafel geveegd. Hiermee werd de 6e klas zeker gesteld.

Het 2e team speelde voor promotie naar de 4e klas tegen JCV-6 (Vught). Ondanks sterk tegenspel moest Son en Breugel met 6-3 zijn meerdere erkennen in JCV. Joop Bakker, Truus v.d. Broek en Tony Kramer waren ieder goed voor één gewonnen wedstrijd.


Uitslagen week 47

Het reeds kampioen zijnde 1e team van T.T.V Son en Breugel heeft zijn ongeslagen status in de 4e klas behouden. Met maar liefst 9-1 werd TTV Veldhoven 7 verslagen. Alleen Andre v.d. Wal moest zijn meerdere erkennen in Jos v.d. Linden. Herman Simons en Geert Dortmans bleven ongeslagen. Dit team heeft het ongekende aantal van 78 punten (max = 100) behaald.

Het 2e team deed het ook zeer goed. Het versloeg Best 4 met 7-3. Omdat Bergeijk zijn plicht deed en Budilia versloeg, heeft het team het recht op een promotie wedstrijd verdiend. Doordat alle teamleden aanwezig waren, en (behalve Joop) evenveel gespeeld hadden, moest loting beslissen wie er deze keer niet mee zou doen. Tony was de ongelukkige. Maar Joop Bakker was weer op dreef met 3 winstpartijen en Truus v.d. Broek en Toon v. Lieshout deden daar niet veel voor onder met ieder 2 gewonnen wedstrijden.

Het 3e team is op de 4e plaats geeindigd, hierdoor heeft dit team zich gehandhaafd in de 5e klasse. Unicum 12 was afgelopen week net iets te sterk (6-4). Chi-Fai Cheung was in vorm en won 3 wedstrijden, Jos v.d. Wielen won 1 partij en Denny v.d. Heijden helaas geen een.

Son en Breugel-4 speelde verdienstelijk gelijk tegen ATTV'71 2 (5-5). De grieperige Ria Elshof won 2 partijen en samen met King Fai Yan het dubbel. Tegen mw T. Bussel werd het maar liefst 25-23 in de 4 game waardoor Ria toch aan het langste eind trok. Laurens Wolfs behaalde ook een mooie overwinning en ook King Fai gaat steeds beter spelen.


Uitslagen week 44

Het 1e team van T.T.V. Son en Breugel behaalde met 10-0 een eclatante overwinning op Stiphout 9. André v.d. Wal, Herman Simons en Geert Dortmans haalde de volle winst binnen zonder een enkele game te verliezen. Met nog 3 wedstrijden te spelen en 51 ptn uit 7 wedstrijden lonkt het kampioenschap.

Son en Breugel-2 won met 9-1 van Een en Twintig. Ze staan nu samen met Bergeyk op de 1e plaats met 45 ptn uit 7. Joop Bakker en Toon van Lieshout waren goed voor drie partijen. Alleen Tony Kramer moest een puntje inleveren.

Het 3e team verloor met 3-7 van Helmond'57-1. Ze mogen niet veel punten meer verliezen om uit de gevarenzone te blijven. Jos v.d. Wielen, Chi Fai Cheung en Denny v.d. Heijden wonnen ieder één partij.

Son en Breugel-4 haalde een mooie en noodzakelijke overwinning op MTTV'72-4. Het werd 3-7 door overwinningen van Ria Elshof (3x), Laurens Wolfs (2x) en King Fai Yan (1x).